Dugo očekivana izložba Fragmenti raspadanja u galeriji Zelenih i plavih Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.11.2023. 10:03:58
Početak: 23.11.2023. 19:00
Dugo očekivana izložba Fragmenti raspadanja u galeriji Zelenih i plavih Sesveta

Foto: Darko Lesinger

Dugo odgađana izložba Od Sljemena do dna bit će uskoro otvorena u novoobnovljenom Muzeju Prigorja, dok se uvodna izložba Fragmenti raspadanja otvara  u galerijskom prostoru Zelenih i plavih Sesveta.



U sklopu projekta Od Sljemena do dna, ovog četvrtka 23. studenog u 19 sati u galerijskom prostoru Zelenih i plavih Sesveta u Kelekovoj 2, Darko Lesinger predstavlja izložbu fotografija "Fragmenti raspadanja". Fotografije su snimljene kroz višemjesečni studijski obilazak kompleksa kombinata Sljeme s kustosom Muzeja Prigorja i voditeljem projekta Od Sljemena do dna Damirom Fofićem.


Izložba "Fragmenti raspadanja" je svojevrsna kombinacija konceptualne i izložbe fotografija. Sastavni je dio projekta #Od Sljemena do dna Muzeja Prigorja i na njoj su izložene fotografije koje također žanrovski nisu čvrsto definirane. Može ih se smjestiti u međuprostor između dokumentarističkih i simboličkih ili kako to u predgovoru kataloga kaže novinarka Vesna Zovko: “Lesinger nije samo precizno dokumentirao, nego je u kompozicijama raspadanja otkrio potencijal za drugačiju priču.“



A otvorenje izložbe Od Sljemena do dna, predviđeno je za 4. prosinca u Muzeju Prigorja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.4.2024. 12:51:35

Create Account