Glazbom kroz zid 7, ove subote dva koncerta GŠ Zlatka Grgoševića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2023. 11:33:02
Početak: 16.12.2023. 10:30
Glazbom kroz zid 7, ove subote dva koncerta GŠ Zlatka Grgoševića

Foto: Plakat

 Sedmo izdanje serije koncerata Glazbom kroz zid, Glazbene škole Zlatka Grgoševića Sesvete ove će se subote sastojati iz dva djela.
Kada je prije godinu dana, točnije 22. listopada Glazbena škola Zlatka Grgoševića održala svoj prvi koncert Glazbom kroz zid ispred glavne porte negdašnjeg Sljemena, 


Glazbom kroz zid naziv je serijala koncerata kojima je još lani Glazbena škola Zlatka Grgoševića započela skretati pozornost na stanje s prostorno-radnim uvjetima škole, ali i na svojedobno obećanje nadležnih da će glavna proizvodna zgrada bivšeg Sljemena tzv. "kockica" biti rekonstruirana i prenamijenjena u glazbenu školu. Za tu je namjenu svojedobno gradska četvrt dala izraditi idejni projekt, no na tome je stalo. 


Do sada su učenici glazbene škole zajedno sa svojim profesorima održali šest koncerata i moguće je da je uz sve ostalo i to utjecalo na pozitivne pomake u aktualnoj gradskoj vlasti iz koje stižu vijesti da se počinje raditi na ostvarenju projekta, te je izdan nalog za pokretanje procedure izrade projektne dokumentacije. 


Unatoč toga, škola i dalje nastavlja s koncertima. "Nećemo biti mirni dok ne vidimo stvarno ostvarenje našeg sna", izjavila je nedavno ravnateljica Ljerka Pašalić.  


Ove će subote, 16. prosinca učenici i profesori održati dva koncerta. Prvi će biti s početkom u 10:30 u trgovačkom centru Park & shop  Sesvete, a drugi koncert u City centru One East. 


Učenici i nastavnici pozivaju sve građane da im se pridruže u, za ovo doba godine, prigodnom programu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.6.2024. 12:42:31

Create Account