Krajem rujna u Sesvetama započinju kazališne predstave

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2021. 13:55:37
Početak: 25.09.2021. 17:00
Krajem rujna u Sesvetama započinju kazališne predstave

Foto: Plakat

Centar za kulturu NS Sesvete pripremio je za kraj rujna dvije kazališne predstave po jednu za djecu i odrasle.
U subotu, 25. rujna u sveučilišnoj kazališnoj dvorani na repertoaru je predstava Ježeva Kućica, u izvedbi Kazališta Smješko.  


Ježevu kućicu režirala je Tea Gjergjizi, a glume  Mirta Zečević ili Jelena Hadži-Manev, te  Frano Mašković ili Hrvoje Zalar. Predstava je za uzrast +3, počinje u  17 sati, a ulaznice su u prodaji.


U sklopu  programa Sesvetska kulturna jesen Centar za kulturu priprema za petak, 24. rujna kazališnu predstavu za odrasle Boksačko srce. Predstavu izvodi „Palnet Art“ i Teatar „Rugatino".  Režija: Marko Torjanac, a glume MArko Torjanac i Paško Vukasović.


O predstavi: Iza naslova “Boksačko srce” nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad i jedan star, jedan na početku, drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje kao što iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života.

Pravi kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjelog, bivšeg boksača dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Paško Vukasović .Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u Boksačkom srcu donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu.

‘Je li život borba?’, ‘Kada i kako se treba braniti?’, ‘Treba li, kako i kada napadati?’, ‘Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?’… Sva ta pitanja uz poneke odgovore, nudeći optimizam, Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu u “Boksačkom srcu”.                              

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice su u prodaji.Create Account