Nedostaje nekih krvnih grupa, dođite na akciju dobrovoljnog darivanja krvi ovog utorka u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.10.2023. 9:44:08
Početak: 17.10.2023. 17:30
Nedostaje nekih krvnih grupa, dođite na akciju dobrovoljnog darivanja krvi ovog utorka u Sesvetama

Foto: Plakat

Zavod za transfuzijsku medicinu posebno poziva građane s krvnom grupom 0 oba rezus faktora i + i - da se odazovu akciji  radi smanjenih zaliha te krvne grupe.
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama  bit će održana ovog utorka, 17. listopada u vremenu od 13 do 17,30 u prostoru Doma obrtnika u Ninskoj 11c u Sesvetama.


Radi smanjenih zaliha krvi iz Zavoda za transfuzijsku medicinu posebno su pozvali građane s krvnom grupom 0 i + i - da se odazovu akciji, a svakako dobro su došli i darovatelji svih ostalih krvnih grupa.


Screenshot: https://hztm.hr/


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji. Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.Vezane vijesti
Ažurirano: 14.7.2024. 11:03:37

Create Account