Danas dva novooboljela, Stožer objavio nove odluke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2020. 14:51:46
Danas dva novooboljela, Stožer objavio nove odluke

Foto: Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je putem priopćenja objavio najnovije podatke o stanju s epidemijom COVID-a 19 u Hrvatskoj i objavio tri nove odluke.


Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2254. Obje novooboljele osobe su iz Grada Zagreba.
Do sada su testirane 70254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 7 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata.
Ukupan broj ozdravljenih je 2140, što je 6 novoozdravljenih u 24 sata.
Nema novopreminulih osoba od COVID-a 19, a ukupan broj dosad preminulih je 107.


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio tri odluke:

Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske
Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account