Na Štrudlafestu proglašena najbolja hrvatska štrudla

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.9.2023. 17:06:48
Na Štrudlafestu proglašena najbolja hrvatska štrudla

Foto: Dora Jurinčić

Okusi štrudle koje je ponudio Štrudlafest, najslađi festival u Hrvatskoj  broji više od stotinu, a ove je godine premijerno predstavljena i Teslina štrudla.



Štrudlafest je ove godine iznova oduševio! Nakon nekoliko godina u Jaškovu nedaleko Ozlja opet se održalo natjecanje u spravljaju štrudli, a adrenalin koji je bio prisutan među natjecateljicama i natjecateljima – mogao se rezati škarama!


Pobjednice ovog najslađeg natjecanja su žene iz Udruge žena Ogulin, a žiri su osvojile štrudlom od jabuka i grožđa, inače poznatijom kao Guinnessovom štrudlom koju su spravljali svi natjecatelji te nas tako podsjetili da se i Štrudlafest nalazi u knjizi rekorda. Drugo mjesto osvojile su StarKA-e, dok je treće mjesto bilo rezervirano za Vrata Zagorja.


Osim turbo zabavnog i turbo slatkog natjecanja, Štrudlafest je ove godine ponudio i ZIP line za najmlađe, brojne gastro radionice, plovidbu Žitnom lađom, kreativne radionice ali i Štrudlu by bike, by horse i by kajak te step by step. 


Okusi štrudle koje je ponudio Štrudlafest broji više od stotinu, a ove je godine premijerno predstavljena i Teslina štrudla. U sklopu najslađeg festivala u Hrvatskoj u tijeku je i Tjedan štrudle koji se održava na čak četrdeset i dvije lokacije diljem Karlovačke županije. 


Najmlađi su se posebno razveselili starim seoskim igrama kamenčkanje i kozečkanje. Dakako Štrudlafest uvijek pazi i na dobru glazbu pa su tako ovogodišnje izdanje začinili Luka Nižetić i Filip Rudan. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

Create Account