Gradonačelnik Tomašević dodijelio Medalju Grada Zagreba Hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2024. 12:52:02
Gradonačelnik Tomašević dodijelio Medalju Grada Zagreba Hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji

Foto: Grad Zagreb

"Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu", s gradske službene web stranice.



Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je u subotu osvojila Svjetsko prvenstvo u Dohi. 


“Čestitam igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu i trećem po redu naslovu svjetskih prvaka, koji je osvojen samo mjesec dana nakon osvajanja titule europskih doprvaka”, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.


“Tim povodom, izborniku Ivici Tucku te kapetanu Ivanu Krapiću, u ime svih članova hrvatske vaterpolske reprezentacije i Hrvatskog vaterpolskog saveza, dodijelio sam Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu”, rekao je Tomašević, a priopćili su iz Grada. 


Nakon ovog priopćenja odaslanog medijima, novinari su prema Gradu odaslali pitanje zašto nije priređen adekvatan doček, kako se to u takvim prilikama uobičajeno i čini, a odgovor je poslala gradonačelnikova glasnogovornica Dinka Živalj:


"Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste".



Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account