Najveća cvjetnu izložbu u ovom dijelu Europe "Floraart" otvoren je u četvrtak na Bundeku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.5.2023. 21:49:15
Najveća cvjetnu izložbu u ovom dijelu Europe "Floraart" otvoren je u četvrtak na Bundeku

Foto: Grad Zagreb

Već 57. godina traje ljubav Zagreba i cvijeća na najvećem cvjetnom festivalu ovog dijela Europe.

 



Tijekom četiri dana, na nikad atraktivnijem izložbenom prostoru Bundeka od 300 tisuća četvornih metara, u organizaciji Podružnice Zrinjevac, predstavit će se više od 170 domaćih i stranih izlagača u sklopu 57. „Floraart“ kojeg je danas otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.


Na izložbi će se predstaviti najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirati nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine  organiziraju se zanimljiva predavanja i radionice, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor. Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.


Očekuje se da će ovogodišnji Floraart posjetiti više od dvjesto tisuća ljubitelja cvijeća. Ulazak na izložbu je besplatan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.5.2022. 16:45:30

Create Account