Oprez, Prevaranti vrebaju starije osobe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.1.2018. 23:05:17
Oprez, Prevaranti vrebaju starije osobe

Foto: Ilustracija

Dva nova slučaja prevare starijih osoba lažnim predstavljanjem zabilježila je u ponedjeljak zagrebačka policija, koja je još jednom upozorila građane da nepoznate osobe ne puštaju u svoje domove.


 U jednom slučaju žrtva je bila 75-godišnjakinja koja je u jutarnjim satima u Prilazu Sv. Josipa Radnika na Peščenici predala više desetaka tisuća kuna nepoznatom muškarcu koji joj se lažno predstavio.


 Istoga dana oko podneva u Zlarinskoj ulici na Trnju dvojica nepoznatih muškaraca lažno su se predstavila 86-godišnjaku, kojem su iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.


 Policija upozorava građane da nipošto ne puštaju nepoznate osobe koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca ili drugih vrijednih stvari, jer je riječ o prevarantima koji iskorištavaju nemoć starijih, lažno im se predstavljajući da su djelatnici banke, maserke ili policajci.


 Policija navodi da ih građani odmah trebaju obavijestiti na broj 192 u slučaju da dobiju telefonske pozive od nepoznatih osoba koje od njih traže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima, ili im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.9.2022. 11:40:13

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account