Otvoren 44. Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2022. 13:24:02
Otvoren 44. Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj

Foto: Grad Zagreb

Nacionalni književni događaj INTERLIBER, 44. međunarodni sajam knjige, održava će se u svom tradicionalnom terminu od 8. do 13. studenog 2022. godine na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja pisane riječi.




Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, mjesto na kojem se slavi knjiga, mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja i gdje redovno svjedočimo stvaranju ljubavi prema knjizi, a otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu.


Nakladnici na Zagrebačkom velesajmu izlažu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.


Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba  Tomislava Tomaševića, koji je zajedno s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek obišao izlagački prostor.


Srna na Interliberu

U petak, 11. studenog u 18.00 sati na štandu VBZ-a svoju knjigu "Zašto te zovu Srna" potpisivat će poznati nogometaš Darijo Srna, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.


Po osobnom priznanju, Darijo Srna cijeloga se života samo želio dopasti ljudima. I u tome je bio - i ostao! - veoma uspješan. U Hrvatskoj i Ukrajini danas uživa u statusu nogometnog besmrtnika, iako njegovo hrvatstvo i ukrajinstvo nije pitanje krvi i nasljeđa, nego slobodnog izbora zbog kojeg je oduvijek plaćao visoku cijenu.


Zašto te zovu Srna priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša. Darijo Srna ispričao ju je uz pomoć Milane Vlaović. Znate ono kad se dvoje velikih igrača razumiju isprve i bez puno kompliciranja? E takav je to tandem fantazista iz veznog reda koji spaja nogomet i književnost.



Radno vrijeme velesajma:

utorak, srijeda, četvrtak, nedjelja: 10.00 do 20.00 sati

petak i subota: 10.00 do 21.00 sat


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.11.2023. 15:20:42

Create Account