Tomašević na okretištu Černomerec pružio podršku Zetovcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2023. 16:15:25
Tomašević na okretištu Černomerec pružio podršku Zetovcima

Foto: Grad Zagreb

Sve učestaliji napadi na djelatnike ZET-a nagnali su ih na kraći protest obustavom prometa na okretištu Črnomerec gdje se i događa najviše napada.
Zbog sve učestalijih napada na vozače, kontrolore i drugo prometno osoblje radnika ZET-a, danas je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, na okretištu Črnomerec, pružio podršku radnicima i sindikatima ZET-a, a jutros je sa sindikatima održao i sastanak u gradskoj upravi. Također, gradonačelnik je jutros razgovarao i s napadnutim radnicima. 


„Ovo je već šesti napad u godinu dana što je neprihvatljivo. To su ljudi koji nisu otišli na veće plaće u Njemačku, ostali su u Zagrebu da bi građani imali javni prijevoz“. 


„Ključno je da se takvi napadi na radnike ZET-a i druge zaposlenike Grada, dok obavljaju svoju službenu dužnost, tretiraju kao kazneno djelo napada na službenu osobu. Stoga nam je prioritet u što skorije vrijeme održati  sastanak s Ministarstvom unutarnjih poslova na kojemu ćemo razgovarati o rješenjima da se takvi oblici ponašanja suzbiju u korijenu i najstrože sankcioniraju“. 


Osim toga, kako je istaknuo gradonačelnik, razgovaralo se i o postavljanju još više videonadzora na okretištima i u vozilima, kao i o pružanju pravne i psihološke pomoći napadnutim radnicima.  


„Nama su zahtjevi sindikata opravdani i mi ćemo ih ispuniti“, podcrtao je gradonačelnik Tomašević još jednom osudivši bilo kakav napad na radnike. 


Petnaest minutnim prekidom rada, radnici i sindikati su nastojali ukazati na sve češći problem s kojim se susreću njihovi vozači i kontrolori na svome radnom mjestu.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 12:52:02

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account