Tomašević razmišlja o besplatnoj žičari za građane Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.10.2023. 17:20:41
Tomašević razmišlja o besplatnoj žičari za građane Zagreba

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Gradonačelnik Tomašević na današnjoj pesici na polaznoj stanici Žičare Sljeme najavio je mogućnost ukidanja naplate korištenja žičare za građane Zagreba.



Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na polaznoj stanici Žičare Sljeme  na Dolju koja je sazvana povodom obnavljanja sljemenske ceste, gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je i jednu novost vezanu uz korištenje žičare.


 Dakle Sljemenska cesta u cijelosti je obnovljena, prvi put u povijesti u cijeloj uzlazno – silaznoj dužini od 16 km! U ovaj opsežan zahvat investirano je 4,2 milijuna eura, većina iz Fonda solidarnosti. "To je tek početak novog života Sljemena i brojnih atraktivnih sadržaja koji će ga pretvoriti u destinaciju privlačnu Zagrepčanima i gostima našega grada, za djecu, obitelji i rekreativne sportaše", rekao je tom prigodom Tomašević, te dodao jednu novost koja bi, ako zaživi, mogla razveseliti građane Zagreba.


"Razmatramo da žičara Sljeme bude besplatna za sve građane Zagreba",  rekao je Tomašević u obilasku Sljemena. "To je najbolji put da ljudi pri dolasku na Sljeme odaberu javni prijevoz, a ne automobile. Jer, svima nam je u interesu zaštiti dragocjeni Park prirode. Sve to nakon što se Žičara proglasi komunalnom infrastrukturom za što je Grad već dobio pozitivno mišljenje nadležnih ministarstava. Prijedlog odluke upućen je u javno savjetovanje i naći će se na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u prosincu", zaključio je gradonačelnik.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.3.2024. 12:54:57

Create Account