U Barceloni uručena nagrada Hotelu Esplanade za najbolji europski hotelski restoran

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2023. 12:29:43
U Barceloni uručena nagrada Hotelu Esplanade za najbolji europski hotelski restoran

Foto: Mateja Sušac

Esplanadin Zinfandel's proglašen je europskim hotelskim restoranom godine na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2023. dok je chefici Ani Grgić Tomić Svjetska gastronomska organizacija uručila posebno priznanje Etoile Blanche



Prestižna dodjela nagrada European Hotel Awards 2023. održana proteklog tjedna u Barceloni, katalonskoj prijestolnici turizma i gastronomije, okupila je na gala svečanosti brojne uzvanike, uvažene goste i entuzijaste iz područja turizma, hotelijerstva i gastronomije koji su u luksuznom hotelu Sofitel Skipper imali priliku odati priznanje najboljim europskim hotelima, inovativnim pristupima, gastronomiji, izvrsnosti i predanoj održivosti.


Svake godine European Hotel Awards nagrađuje najbolje europske boutique hotele, velebne hotelske institucije, njihove koncepte, raznolikosti i predanosti. Nagrade su dodijeljene u 21 kategoriji, a među mnogim luksuznim hotelima posebno se istaknuo zagrebački hotel Esplanade kojemu su uručene čak dvije nagrade: hotelski restoran godine za restoran Zinfandel's i posebna nagrada Svjetske gastronomske organizacije (Organisation Mondiale de la Gastronomie) Etoile Blanche koja je pripala chefici Ani Grgić Tomić.


Gala svečanosti u Barceloni prisustvovao je generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić koji je pri preuzimanju nagrada istaknuo: „Osobita mi je čast biti ovdje. Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge i kreiranju posebnog gastronomskog doživljaja za goste. Zaista su iznimno postignuće te sam iskreno ponosan na kolege u restoranu i kuhinji koji svakodnevno daju sve od sebe, i srce i dušu, da bi gostima pružili posebnu vrijednost i trajnu uspomenu uz prijateljsku nenametljivu uslugu, poseban šarm i individualan pristup te tako nadmašili njihova očekivanja. Raduje me što je struka prepoznala tu vrijednost i gastronomsku kvalitetu Zinfandel'sa, kao i chefice Ane Grgić Tomić, koja je za svoj uspjeh i predani rad tijekom 25 godina u Esplanadi zaslužila ovo posebno priznanje Svjetskog gastronomskog udruženja.” Također je dodao: „Ove nagrade dokaz su da je Esplanadin imidž institucije ugostiteljstva i ikone hotelijerstva prepoznat izvan granica Hrvatske, što me osobito raduje. Zahvaljujem struci koja je prepoznala uloženi trud i uspješne rezultate te čestitam još jednom svima od srca. Hotel Esplanade ovime je još jednom pokazao da je u samom vrhu najboljih europskih hotela, kao što je to učinio nebrojeno puta tijekom svoje gotovo stogodišnje povijesti.”


O događanju i nagradama:

Pokrenute 2018., nagrade European Hotel Awards postale su visokoprestižna nagrada koja se dodjeljuje hotelima diljem kontinenta. Davanjem priznanja i počasti jedinstvenim hotelskim uslugama, ove nagrade imaju za cilj promicanje i jačanje imidža europske hotelske industrije.


Svečanost dodjele i gala večera povodom nagrada European Hotel Awards 2023. održani su u hotelu Sofitel Barcelona Skipper. Na događanju je dodijeljena 21 nagrada u različitim kategorijama, od „Luksuznog hotela godine” do „Zelene nagrade za najodrživije prakse”. Cilj ovog raznovrsnog niza nagrada jest odati priznanje izvrsnosti u različitim dimenzijama hotelijerstva.

Nakon dodjele nagrada, iznimnu gurmansku večeru predvodio je Jose Sanchez, glavni chef hotela Sofitel Barcelona Skipper. Večerom je proslavljena bit europske i španjolske kuhinje, nudeći jedinstveno kulinarsko iskustvo. „Oduševljeni smo što smo domaćini ovogodišnjih nagrada European Hotel Awards u Barceloni, gradu koji utjelovljuje duh europskog gostoprimstva. Ove nagrade služe ne samo kao priznanje nego i kao motivacija hotelima da nastave poboljšavati usluge koju nude gostima, svoju inovativnost te predanost izvrsnosti i održivom razvoju”, komentirao je Michel Stalport, predsjednik odbora za nagrade European Hotel Awards.


Prijave za različite kategorije nagrada European Hotel Awards bile su otvorene od travnja do rujna 2023. Žiri, sastavljen od stručnjaka iz ovoga sektora, uključujući najviše hotelske rukovoditelje, odabrao je finaliste: 21 dobitnika nagrada European Hotel Awards 2023.: https://www.referenceschr.com/evenements/european-hotel-awards-2023-tous-les-laureats/


Valja istaknuti da je hotelu Esplanade 2018. godine na svečanosti održanoj u Ženevi uručena nagrada European Hotel Awards za europski povijesni hotel godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 11:25:14

Create Account