U Zagrebu i okolici poštari kreću s očitavanjem plinskih brojila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.12.2018. 22:14:22
U Zagrebu i okolici poštari kreću s očitavanjem plinskih brojila

Foto: HP ilustracija

Poštari Hrvatske pošte će u Zagrebu i okolici očitavati stanje potrošnje na plinskim brojilima u kućanstvima i poslovnim subjektima. Nastavak je to suradnje Hrvatske pošte i Gradske plinare Zagreb. Očitanje plinskih brojila u kućanstvima poštari će početi 15. prosinca ove godine, a provodit će se jedan mjesec, do 15. siječnja 2019.


Očitavanje stanja plinskih brojila za kategoriju kućanstava obavljat će se na distributivnom području Gradske plinare Zagreb te se planira očitati stanje potrošnje na oko 220000 plinskih brojila u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću te u općinama Brdovec, Marija Gorica, Dubravica i Pušća.


Očitanja će olakšati za to osmišljena aplikacija, koja je instalirana na mobilnim uređajima poštara. U sklopu projekta Digitalni poštar svi poštari opremljeni su pametnim telefonima i prijenosnim pisačima koje rabe u svakodnevnom radu, a osim za dostavu pošiljaka, svoje uređaje mogu koristiti i za očitanje plinskih brojila. Očitanje brojila na terenu kao i obrada prikupljenih podataka time je uvelike olakšana i ubrzana.


Ovim putem mole se svi korisnici Gradske plinare Zagreb da poštarima Hrvatske pošte omoguće ulazak u prostor u kojem se nalazi plinsko brojilo te da im osiguraju neometan prilaz brojilu. Građani i poslovni subjekti u čijim prostorima neće biti očitano stanje plinskog brojila dobit će u svoje kućne kovčežiće obavijest na kojoj je istaknuto kako mogu dogovoriti ponovni dolazak poštara i očitanje stanja plinskog brojila.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2024. 10:17:46

Create Account