U Zagrebu 5. svibnja počinje Manifestacija "Kulturne poslastice iz Pečuha"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 3.5.2017. 17:33:52
U Zagrebu 5. svibnja počinje Manifestacija "Kulturne poslastice iz Pečuha"

Foto: Pečuh; ilustracija

Mađarski institut u Zagrebu u suradnji s gradom Pečuhom organizira trodnevni kulturni program, od 5. do 7. svibnja u Zagrebu, pod nazivom "Kulturne poslastice iz Pečuha", najavila je u srijedu tajnica za kulturu mađarskoga veleposlanstva Anna Szlanyinka.


Ravnatelj mađarskoga Instituta Balassi, Dinko Šokčević, podsjetio je da je grad Pečuh, mađarska europska prijestolnica kulture za 2010. godinu. 

Pečuh će sa svojim partnerima, u prvom redu s Institutom Balassi Zagrepčanima što potpunije predstaviti šaroliku kulturu toga mađarskog grada, koja se temelji na tisućljetnim tradicijama.

Za petak, istaknuto je na druženju s novinarima, najavljeno je u Institutu otvaranje izložbe Foto kluba Mecsek i pečuških fotografa, pod nazivom,

"Život/slike Pečuha".  Izložbu će otvoriti dogradonačelnik za kulturu Pečuha Laszlo Ori.


Isti će dan biti održan i komorni koncert gudačkoga kvarteta Pečuške filharmonije.

U subotu, 6. svibnja, bit će predstavljena pečuška književnost na hrvatskom jeziku preko drame Istvana Sarosija, a nakon toga održat će se 'sat vremena vinskih pjesama i veselja' u  izvedbi poznatog glazbenog sastava Vivat Bacchus, također u Institutu. Poslije toga bit će degustacija mađarskih vina iz Pečuha i Villanya.

U nedjelju u 10 sati na svetoj misi na mađarskom jeziku u crkvi Svetoga Marka pjevat će pečuški komorni zbor Vocapella Kamarakorus. Nastavak koncerta predviđen je u mađarskom kulturnom društvu Ady Endre.


Ovi događaji, ističu iz Mađarskog instituta u Zagrebu, dobra su prilika za produbljivanje prijateljskih odnosa dvaju gradova, Zagreba i Pečuha, i za informiranje o planovima na području kulture i turizma,


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account