Intervju - Ante Deur: Ova je Vlada do sad pokazala da je spremna za sve izazove, ne eksperimentirajmo!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.4.2024. 14:24:13
Intervju - Ante Deur: Ova je Vlada do sad pokazala da je spremna za sve izazove, ne eksperimentirajmo!

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Ante Deur, saborski zastupnik u donedavnom sazivu Sabora RH, na visokom je četvrtom mjestu liste HDZ-a u II izbornoj jedinici.




Živimo u izazovnim vremenima, a ova je Vlada i kroz potres i kroz pandemiju covida, ali i izazovnim vremenima rata blizu naših granica znala očuvati radna mjesta, očuvati i unaprijediti standard, te sigurnost naših granica. Nakon kaosa koji je u našoj državi ostavio Milanović kao premijer, Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem porješavala je probleme i krenula voditi Hrvatsku u smjeru sigurnosti. 


S druge strane aktualna gradska vlast ne prepoznaje Sesvete, a niti Dubravu kao važne gradske dijelove. I dalje imamo posvuda smeće, problem Jakuševca, prljav grad, a došli su na vlast s parolom da će sve to riješiti. No, što smo dobili, nisu napravili ništa- Dobili smo samo ideološke teme. Mi ne očekujemo od gradske vlasti ideologiju, nego bolji i kvalitetniji život svi građana. Tomaševiću nije u interesu kvaliteta života Sesveta i Dubrave, nego samo svoje uske interesne grupe.


Što smo mi napravili za Sesvete? Najviše što smo moli s državne razine. Mi se ne možemo miješati u funkcioniranje komunalnog života grada, ali primjerice, rješavali smo pitanje željeznice kroz Sesvete. Pa smo tako putem HŽ infrsastrukture kroz razgovore s predsjednikom uprave Kršićem iznjedrili željezničko stajalište u Sesvetskoj Sopnici, a u tijeku je natječaj za izvođača radova na stajalištu Sesvetska Sela. Prije koji dan smo otvorili radove na rekonstrukciji kolodvora Sesvete. Denivelacija pruge nije u državnoj, nego u gradskoj ingerenciji i o tome ćete morati priupitati gradsku vlast. 


U idućem mandatu, ono što je u našem obuhvatu, napravit ćemo novu policijsku postaju u Sesvetama, novu zgradu suda, a tu je i dom zdravlja o kojem moramo posebno razmišljati i u Sesvetama i Sesvetskom Kraljevcu. Vjerujem da će Sesvete biti u prioritetu nove hadezeove Vlade. Dodao bih još i brzu cestu Soblinec - Marija Bistrica koju ne trebamo obećavati, jer Hrvatske ceste nju rade, projekt je u pogonu i nadam se i skoroj realizaciji tog projekta.


Što se tiče naših branitelja ono danas mogu puno mirnije živjeti, jer je ova Vlada na čelu s potpredsjednikom Medvjedom puno uložila u zaštitu zdravlja i kvalitete života naših branitelja. I zato vjerujem da naši branitelji i članovi njihovih obitelji jasno vide u kojoj smo poziciji mi branitelji nekada bili, a u kojoj smo danas, kad je cjelokupna braniteljska populacija zahvaljujući ponajprije ministru Medvedu u fokusu ove Vlade. 


Moja poruka građanima jest, pogledajte tko radi. Mi u HDZ-u radimo, ne vrijeđamo, opozicija je imala osam godina za osmisliti projekte, a nemaju ništa. Trebali bi biti još bolji do projekata aktualne Vlade da bi dobili izbore, ali, na žalost, nisu ništa napravili osim vrijeđanja i pljuvanja po aktualnoj vlasti, a to je ono što građani prepoznaju i siguran sam da će građani na izborima u našoj izbornoj jedinici to prepoznati, prepoznati sve dobro što je ova Vlada napravila i da će svoj glas dati izbornoj listi HDZ-a čiji je u II izbornoj jedinici nositelj Gordan Jandroković, dok se ja nalazim na četvrtom mjestu. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 14:29:29

Create Account