Trpimir Majcan: Dubravi je dosta, idemo u prosvjede protiv Tomaševića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2023. 10:20:32
Trpimir Majcan: Dubravi je dosta, idemo u prosvjede protiv Tomaševića

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska slika

Predsjednik VGČ Donja Dubrava Trpimir Majcan najavio je prosvjede u Trnavi protiv "suludih odluka gradske vlasti koje narušavaju kvalitetu života Dubrave".



Dubravi je dosta, tako su u Gradskoj četvrti Donja Dubrava još lani nazvali bunt protiv aktualne vlasti koja, po njihovom mišljenju, zapostavlja životne potrebe građana Dubrave.


"Prije točno godinu dana sazvali smo konferenciju za novinare gdje smo putem njih izvijestili javnost o tada velikim komunalnim problemima koji su nastali ne činjenjem odnosno neradom gradskih vlasti odnosno gradskih komunalnih službi. Taj problem se nije značajnije promijenio, međutim nastali su novi. Sada nakon prvotnog ne činjenja, počeli su činiti, ali nered. Njihovom aktivnošću narušava se kvaliteta života Donje Dubrave", rekao nam je u telefonskom razgovoru danas dopodne predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava Trpimir Majcan posebno apostrofirajući želju da se jedini društveni prostor u Trnavi prenamijeni u dječji vrtić.


"U tom društvenom domu djeluju dva KUD-a, djeluje sportsko društvo i još neke udruge, djeluju političke stranke i u konačnici Vijeće Mjesnog odbora Trnava. Naravno da nismo protiv djece ili dječjeg vrtića, to bi bilo suludo tvrditi, kao što je i suluda jednosmjerna odluka o prenamjeni tog prostora, a da se pri tom nije našao adekvatan zamjenski prostor za mnoge aktivnosti koje se svakodnevno ovdje odvijaju", nastavlja Majcan priču na naše pitanje radi čega se Dubrava buni.


"Kako se ne bismo bunili, nakon Retkovca, sada će nam još uzeti i Trnavu i to ne samo društveni dom, nego još i igralište, jedino igralište u ovom djelu naše gradske četvrti", zaključuje Mancan naš kratki razgovor pozivajući pri tom građane na prosvjed dodajući da se treba okupiti što više naroda kako bi gradonačelnik shvatio da i ovdje žive ljudi, ne samo u centru grada, da i oni imaju svoje specifične prohtjeve i potrebe.


Prosvjed "Dubravi je dosta!" bit će održan ovog četvrtka, 9. studenog u 17 sati ispred društvenog doma u Trnavi, Resnički put 1a.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account