NK Sesvete promijenio trenera

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2017. 14:13:14
NK Sesvete promijenio trenera

Foto: Sergej Jakirović, novi trener NK Sesvete

Trener NK Sesvete prof. Denis Bezer otišao je iz kluba, a na njegovo mjesto došao Sergej Jakirović.


U svlačionici stadiona sv. Josipa Radnika ipak nije bilo tako dramatično kako možda sugerira sam naslov članka. Naime, sezona je završena, klub iz Sesveta završio je na četvrtom mjestu druge lige, što nije loš rezultat. Sesvetski klub ionako nije imao niti kadrovske niti prostorno materijalne uvjete za napad i ulazak u prvu ligu.

Uvjet je, naravno, prije svega stadion prema pravilima prve lige, a koji bi u Sesvetama trebao niknuti negdje krajem 2018.  ili početkom 2019. godine, dakle NK Sesvete može u borbu za ulazak u prvu ligu tek u sezoni 2018/2019. Stoga sporazumni razlaz trenena Bezera i uprave kluba treba gledati u svjetlu Bezerove želje za odlaskom i potom nastojanje vodstva kluba da za trenera uzmu vlastiti kadar, kao što je to sada slučaj kada glavni trener sesvetskim nogometašima postaje doadašnji prvi pomoćni trener i bivši igrač kluba Sergej Jakirović.

O toj se promjeni očitovao i predsjednik kluba Pero Karatović:
"Prof. Bezer je odličan trener i da nam u zimu nisu otišla četiri igrača u prvu ligu i Božić u Kinu ja sam uvjeren da bi Sesvete na kraju bili prvaci druge lige. Sljedeću sezonu očekujemo nešto komotniju situaciju. Stadion u Sesvetama sigurno ide u gradnju tek krajem godine i nije realno da bude gotov do početka sljedeće sezone, a samim tim odustajemo od napada na prvu ligu u sezoni koja je pred nama.

Kada se tome doda i planirano proširenje lige na 16 klubova i ispadanje samo jednog kluba promjenu smatramo logičnom. U dogovoru sa prof. Bezerom zajedno smo donjeli odluku da je ovo najpovoljnija situacija da u sljedećoj sezoni priliku dobije prvi pomoćnik i naš bivši igrač Jakirović kojem i sam prof. Bezer predviđa uspješnu trenersku karijeru.

Sa prof. Bezerom se rastajemo prijateljski uz jedno veliko doviđenja, a od Jakirovića očekujemo da pripremi ekipu za napad na prvu ligu kada bude dovršen naš novi stadion" rekao je Karatović iskoristivši pri tom priliku da kao predsjednik kluba u ime uprave zahvali profesoru Bezeru za sve što je napravio u klubu poželjevši mu puno uspjeha u novoj sredini.

Profesor Bezer je trener visoke vrijednosti, dodao je još Karatović, pa vjerojatno potraži posao u klubu većih ambicija od sesvetskog.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.4.2024. 10:54:15

Create Account