Ponovo poraz: Na svom terenu nogometaši Sesveta u zadnjim minutama izgubili već dobivenu utakmicu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2023. 11:33:06
Ponovo poraz: Na svom terenu nogometaši Sesveta u zadnjim minutama izgubili već dobivenu utakmicu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Nakon 90 minuta vodili su Sesvećani protiv Vukovara s 1:0, a u sučevih četiri minute nadoknade primili dva pogotka za poraz.


U 5. kolu Supersport Prve hrvatske nogometne lige Sesvete su u petak popodne izgubili od Vukovara 1991 i ostali prikovani za dno poretka.


 Sesvete su sjajno otvorile utakmica i izgledali su kao potpuno nova momčad koja u prethodna četiri kola nije, kako se netko grubo našalio, nije mogla imati tri točna dodavanja zaredom. Sada je to sve bilo povezano kako treba, bili su dominantni, barem u prvoj polovici prvog poluvremena i temeljem prikazanog budila se nada da je sesvetski stroj konačno proradio. Ipak, gosti su se konsolidirali, pa su u drugom dijelu prvog poluvremena ravnopravno parirali domaćinima. No, na odmor se ipak otišlo s vodstvom domaćina. Pred kraj, u 41. minuti nakon prekršaja gostiju slobodni udarac na dvadesetak metara u sredini terena izvodi Mateo Topić i pogađa fantastično preko širokog živog zida uz samu stativu. Iz tog perioda igre treba svakako reći da je sudac poništio pogodak Marka Guje kojeg je fantastično uposlio Topić, međutim, pomoćni sudac sudi zaleđe kojeg po mnogima nije bilo. Šteta što u ovom drugom rangu natjecanja nema VAR-a koji bi zacijelo potvrdio pogodak. 


U drugom poluvremenu gosti se bude, žele pošto poto izjednačiti, no to im ne uspijeva, iako su obje momčadi imale nekoliko izglednih prilika. U 82. minuti  Moses Barnabas čini veliku glupost, malo oštriji prekršaj iako je već imao žuti karton, dobiva još jedan odnosno isključujući crveni i ostavlja svoju ekipu na cjedilu. 


I s 10 igrača Sesvećani odolijevaju sada sve većem pritisku gostiju i u prvoj minuti sučevog produžetka, kad su već pomislili da je gotovo nakon pogreške Šuarta koji je nepotrebno izgubio loptu Knöll postiže izjednačujući pogodak. 


Domaćini su u vidljivom šoku što im ne pomaže u očuvanju rezultata i nakon posljednjeg kornera gostiju u 94. minuti Mustedanagić sam nečuvan prima loptu, puca kroz rupu u obrani Sesveta i postiže pobjedonosni pogodak za svoju momčad, dok domaćini ostaju ležati na travi u nevjerici što im se dogodilo.  

Na kraju, mogli bismo slobodno reći da ovoga puta nisu imali sreće, možda su bili i oštećeni za nepriznati pogodak, no kako god, vrednuju se samo rezultati. 

Ovo je treći poraz u nizu, ukupno četvrti u prvih pet kola  zvono na uzbunu zvoni.



Vezane vijesti
Ažurirano: 27.4.2024. 10:54:15

Create Account