Članice Atletskog kluba Sesvete osvojile medalje na državnom prvenstvu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.9.2022. 14:25:06
Članice Atletskog kluba Sesvete osvojile medalje na državnom prvenstvu

Foto: ASK Sesvete/na fotografiji Magdalena u sredini, Oleksandra desno

Na državnom atletskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke održanom u Zagrebu, ASK Sesvete osvojio zlato i broncu.




Atletski klub Sesvete (ASK) koji djeluje već više godina, a još uvijek u Sesvetama nema svoj dom, na proteklog vikenda održanom državnom prvenstvu u Zagrebu okitio se dvjema medaljama. 


Sportašice ASK Sesvete Magdalena Perić i Oleksandra (Saša) Kuleba na proteklog vikenda održanom  Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, osvojile su četiri medalje. Magdalena je pobijedila u troskoku i skoku u dalj, a Oleksandra, koja je još mlađa juniorka, bila je brončana u istim disciplinama.


Oleksandra je s obitelji prebjegla iz Ukrajine gdje je i prije trenirala atletiku, a doselila se upravo u Sesvete gdje još živi teta. Od proljeća trenira u sesvetskom klubu kod prof. Viktora Bankina, uglednog kineziologa koji je atletiku svojedobno doktorirao u Moskvi. Bankin i sam Ukrajinac ujedno i dugogodišnji hrvatski zet u Zagorju, odličan poznavatelj ukrajinske atletike od obje ove atletičarke očekuje i nadalje mnoge nadolazeće uspjehe.


Na fotografiji s lijeva: Oleksandra Kuleba, prof. Viktor Bankin i Magdalena Perić


A što se tiče budućnosti ovog kluba ona, čini se, tek počinje. U očekivanju da se konačno u Sesvetama počne graditi barem negdje nekakva atletska infrastruktura, u dvije sesvetske osnovne škole uskoro kreće atletska škola ASK Sesveta o čemu će sam klub uskoro izdati priopćenje. Pružiti mogućnost djeci da se pobliže upoznaju s kraljicom sportova, znači realno očekivati ostvarenje veće baze budućih klupskih atletičara. Baza mladih u Sesvetama veća je nego igdje drugdje  Hrvatskoj, samo im treba pružiti priliku. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2022. 10:32:46

Create Account