Marija Hudi s njenim Quanticom T državna je kadetska prvakinja na Croatia Cupu u dresurnom jahanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.9.2023. 13:41:06
Marija Hudi s njenim  Quanticom T državna je kadetska prvakinja na Croatia Cupu u dresurnom jahanju

Foto: Ana Hudi

U organizaciji raznih klubova pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza, kroz ovu godinu organizirane su  brojne utakmice dresurnog jahanja. 


Na finalu Croatia Cupa u konjičkom klubu Garestin u Varaždinu održanom protekle nedjelje, 17. rujna, Marija Hudi iz Sesvetskog Kraljevca, pod vodstvom trenerice Lane Mešetović (L'equi team), predstavljajući Konjički klub Evago, osvojila je titulu kadetske prvakinje. U blistavom prikazu konjičkog talenta, Marija i njezin izniman partner Quantico T osvojili su željenu titulu. Vođena predanom trenericom, ova pobjeda predstavlja vrhunac napornog rada, vještine i nepokolebljivog timskog rada.


Osim toga, isti dan, osvojila je prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu grada Varaždina te je ujedno i pobijedila utakmicu A freestyle u kojoj je sa svojim konjem nastupala u programu s glazbom. Kroz sezonu Marija je bila briljantna te je na svakom od šest kola Croatia cupa u svojoj dobnoj skupini zauzela prvo mjesto u ozbiljnoj konkurenciji brojnih jahača.


Croatia Cup privukao je mnoge mlade jahače iz cijele zemlje i pružio im platformu za demonstraciju svojih vještina i pokazivanje sinergije i vladanja sportom. Ovdje se ističu talenti u usponu i naglašava duboka povezanost jahača i konja. Quantico T, veličanstveni konjski atleta, pokazao je gracioznost i agilnost koja je osvojila publiku i suce.


Marija je nazočnima izrazila svoju radost i zahvalnost „Postati kadetski prvak Hrvatske u Croatia Cupu je ostvarenje sna. Quantico i ja posvetili smo se ovom trenutku, a vodstvo trenerice Lane bilo je neprocjenjivo. Ponosni smo što predstavljamo svoj klub Evago“, izjavila je mlada pobjednica Marija.  


Njihova pobjeda nije samo osobno postignuće, nego i dokaz obećavajuće budućnosti konjičkog sporta u Hrvatskoj. Željno iščekujemo Državno prvenstvo koje će se održati za dva tjedna i daljnjem uspjehu u svijetu jahanja, kako u dresuri, tako i u preponskim utakmicama.


Create Account