Tomašević danas otvorio radove na biciklističkoj stazi Zagreb - istok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2024. 14:25:18
Tomašević danas otvorio radove na biciklističkoj stazi Zagreb - istok

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Vrijednost radova na prvoj dionici iznosi 263.000 eura, uz planirani završetak radova od tri mjeseca. 



Započeli su radovi na kapitalnom projektu uređenja biciklističkog koridora uz željezničku prugu od Studentskog centra preko Sesveta do Dugog Sela, ukupne duljine 22,3 km. Radove je danas ispod željezničkog vijadukta uz Branimirovu otvorio gradonačelnik Tomašević sa suradnicima.


U prvoj etapi, koja će biti gotova već na ljeto, izgradit će se dionica ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica u ukupnoj dužini od 1.201 metar, što će ujedno biti prva natkrivena biciklistička staza u Zagrebu. Staza će se povezati s postojećom biciklističkom stazom na raskrižju Branimirove ulice i Zavrtnice, i nastaviti sve do Svetica gdje će se uklopiti u pješačku stazu na raskrižju Branimirove ulice i Svetica. Vrijednost radova na prvoj dionici iznosi 263.000 eura, uz planirani završetak radova od tri mjeseca. 


Biciklistička staza će, gdje je to tehnički moguće, prolaziti ispod željezničkog nadvožnjaka čime će biciklisti biti zaštićeni od vremenskih uvjeta. Osim toga, biti će osvjetljena ekološkom led rasvjetom primjenom pametnog DALI sustava, koji će se aktivirati pomoću senzora odnosno prolaskom biciklista.


"Uskoro ću razgovarati i s načelnikom Dugog Sela Panianom oko ove biciklističke staze, ali i o drugim pitanjima. Ne zna se koliko će sve ukupno koštati, tek kada bude gotov projekt cijele trase moći će se procijeniti vrijednost ove investicije", rekao je na otvorenju radova Tomašević.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.5.2024. 13:43:02

Create Account