Hrabre Sesvećanke pružile žestok otpor lideru prvenstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2019. 9:55:47
Hrabre Sesvećanke pružile žestok otpor lideru prvenstva

Foto: Luka Lukić

U sinoćnjoj utakmici 5. kola 1. HRL-a u Domu sportova vodeća Lokomotiva  uz puno je napora pobijedila Sesvete 24:21 (15:12).



U svijetu hrvatskog elitnog ženskog rukometa postoje dvije potpuno profesionalne ekipe, vodeća Lokomotiva i Podravka. One su svijet za sebe, a tko od ostalih klubova osvoji treće mjesto može se s pravom smatrati prvakom svog ranga. 


U takvom odnosu snaga četvrto plasirani sesvetski ženski rukometni klub gostovao je u Domu sportova kod Lokomotive. Sesvećanke su otišle na megdan Lokosicama samo s jednom namjerom, pružiti što je moguće bolji i veći otpor, te izgubiti sa što manjom razlikom, jer uobičajeno je da Lokomotiva i Podravka ostale ekipe pobjeđuju s desetak, pa ponekad i 20 pogodaka prednosti. No, ono što je viđeno na terenu doista može radovati vodstvo kluba. Naše cure odigrale su vrlo hrabro i nadasve efikasno, te poprilično namučile Lokomotivu koja nije igrala nimalo ležerno, a upravo o gol razlici i međusobnim susretima ovisi o tome koja će od ove dvije ekipe biti prva. Stoga poraz od samo tri pogodaka možemo okarakterizirati kao uspjeh našeg kluba. 


 U više navrata Sesvećanke su uspijevale poravnati rezultat, do 11 minute igralo se gol za gol, te potom izjednjačenja u 37. i 44. minuti, što govori koliko je bilo žara, energije i borbenosti u redovima rukometašica iz Sesveta.


Kada neka vratarka Lokomotivi obrani 15 udaraca na gol, kao što je to sinoć uz postotak od 39% učinila Lucija Bešen, jasno je zašto je postala već standardna reprezentativna vratarka koja će sudjelovati u skoroj utakmici Hrvatska - Njemačka, a njena protivnica iz Lokomotive, Tea Piljević, standardna vratarka reprezentacije u ovoj je utakmici imala tek 10 obranjenih udaraca na gol uz postotak od 37%. 


Najefikasnija igračica u redovima Sesveta bila je Petra Dičak sa 7 postignutih pogodaka.


Sesvete:  Lucija Bešen (15), Petra Lovrenčević;   Elena Matijaš 3 (3), Bernarda Ćalušić 1, Mia Tupek, Mihaela Bešen 1, Ana Grlić, Petra Dičak 7, Lara Burić 2,  Lucija Cvitanović, Valentina Derezić, Mia Brkić, Petra Lovrenčević, Dora Lukić, Ana Anđelić 3, Ana Pehar 3 i Ines Lisjak 1.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account