Sesvećanke u završnici ipak pobijedile Umag

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2020. 12:34:04
Sesvećanke u završnici ipak pobijedile Umag

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 14. kolu Prve hrvatske rukometne lige rukometašice Sesveta pobijedile su Umag s 26:24 (13:15).



U gimnazijskoj sportskoj dvorani u subotu navečer vodila se bespoštedna borba. Većim dijelom utakmice ipak nije "mirisalo" na pobjedu domaćih. Naime, gošće su od samog početka utakmice povele i svoje vodstvo držale i veći dio drugog poluvremena. Tek u posljednjih desetak minuta s dvije serije po tri gola za redom Sesvećanke ulaze u vodstvo koje uspijevaju zadržati do kraja utakmice.


U ovom susretu itekako je bio vidljiv izostanak iskusne reprezentativne vratarke Lucije Bešen koja svoju karijeru od ovog kola nastavila u Lokomotivi, a njene mlade nasljednice za sada još nisu na potrebnoj razini. Naime, Veronika Mamić i Petra Lovrenčević u ovoj su utakmici obranile svaka po dva udarca, a to je daleko premalo, jer su njihove protivnice na drugoj strani obranile ukupno 9 udaraca. No, skupljat će iskustvo i njih u ovom trenutku nitko ni za što ne krivi, dapače, treba im podrška svih. 


Najefikasnija u redovima Sesveta bila je Petra Dičak s 5, te Bernarda Čalušić i Ana Anđelić s po 4 pogotka.  Sesvećanke su dostigle četvrto mjesto na tablici gdje će ostati i nakon utakmice Koke s Podravkom, jer ne može se očekivati da bi Varaždinke mogle pobijediti internacionalnu ekipu iz Koprivnice. Na žalost, vratit će se igračice Branka Šebeka do kraja prvenstva na "svoje" peto mjesto, najviše na kojem smiju biti, kako ne bi bili teško kažnjene zbog neigranja europskih utakmica, a koje pak, ne mogu igrati zbog nedostatka novaca. 


Nadajmo se da će u skoro budućnosti i to biti riješeno, te da ćemo konačno u Sesvetama moći gledati i europski rukomet, što četvrt s gotovo 95 tisuća stanovnika svakako zaslužuje. 


Sesvete: Veronika Mamić, Petra Lovrenčević;    Elena Matijaš 2, Bernarda Čalušić 4 (2), Mia Tupek 1, Mihaela Bešen 2, Ana Grlić, Petra Dičak 5/ (1), Lara Burić 1, Lucija Cvitanović, Valentina Derežić 2, Mia Brkić, Dora Lukić 3, Ana Andelić 4, Tara Tanita Kocijan i Ines Lisjak 2


Trener: Branko Šebek


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account