Sesvećanke uspjele pobijediti Dugo Selo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.2.2018. 16:15:08
Sesvećanke uspjele pobijediti Dugo Selo

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Jučer je nastavljeno nagtjecanje u 1. HRL-u za žene odigravanjem utakmica 13. kola. RK Sesvete igrao je na domaćem terenu u gimnazijskoj sportskoj dvorani gdje je dočekana ekipa Dugog Sela. Sesvećanke su na kraju pobijedile sa 27:26 (15:16)



Ova pobjeda je vrlo vrijedna ako se zna da je u pauzi između dva dijela natjecanja klub iz raznih razloga napustila gotovo cijela prva ekipa. Zamijenile su ih mlađe igračice koje su, iako još neiskusne i s puno grešaka, ali igrale silno motivirano i požrtvovno, što je na kraju urodilo plodom.


Službeni izvještaj:

Sesvete su u nastavku sezone ugostile rukometašice iz susjednog Dugog Sela. Prvu prednost od +2 postiže Dugo Selo u četvrtoj minuti utakmice, a već u desetoj imaju +5 (4:9), a stečenu prednost održavaju sve do 20. minute, kada ih domaće rukometašice polako počinju sustizati (11:13). Na samom kraju prvog dijela dolaze Sesvete na samo pogodak zaostatka (15:16) i s istim se rezultatom odlazi u svlačionicu.


Nakon što su u nastavku Sesvete izjednačile, Dugo Selo serijom 3-0 opet odlazi na osjetnu prednost (16:19). Na isti način odgovaraju domaće igračice i u 41. minuti rezultat je opet izjednačen. Do prvog vodstva na utakmici Sesvete dolaze u 53. minuti (23:22), a do samog kraja prednost od jednog pogotka izmjenjuje se između ekipa. U zadnjoj minuti utakmice Lucija Peraica postigla je pobjednički gol za domaću ekipu.


Najviše su pogodaka za Sesvete Agroproteinku postigle Dora Lukić i Iva Galetić, njih sedam, a za Dugo Selo ’55 jednako je dala Anamarija Galić. Lucija Bešen imala je sedam, a Mara Budić osam obrana.


Sesvećanke su ovom pobjedom skočile na tablici s devetog na četvrto mjesto s 14 bodova, međutim još nisu odigrane utakmice ekipa koje imaju po 13 bodova, a to su Zrinski, Zamet i Umag.  U svakom slučaju s možda trenutno i najmlađom ekipom u natjecanju Sesvećanke su napredolave na tablici i to je doista lijep podatak.


U narednom kolu slijedeće subote Sesvete ponovo igraju na svom terenu gdje dočekuju vrlo kvalitetnu ekipu. Zrinskog. 


Rezultati 13 kola





Aktualna tablica




Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 12:55:19

Create Account