U nastavku prvenstva rukometašice Sesveta pobijedile gošće iz Splita

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.1.2021. 10:47:14
U nastavku prvenstva rukometašice Sesveta pobijedile gošće iz Splita

Foto: RK Sesvete Agroproteinka

Nastavljeno je rukometno prvenstvo za žene, Sesvećanke su u subotu ugostile rukometašice Splita i pobijedile 22:20 (14:7).Ove je subote nastavljeno prvenstvo u 1. HRL za žene odigravanjem  10. kola. Sesvete su u gimnazijskoj sportskoj dvorani dočekale Split 2010, solidnu ekipu iz gornjeg dijela tablice. Sesvećankama u ovom sezoni baš i ne ide najbolje. Naime, kao što smo već pisali, po završetku prethodne sezone ostale su bez gotovo cijele prve postave zbog čega su morale  zaigrati mlade, još neiskusne igračice što se odrazilo i na rezultatima, pa je ekipa potonula gotovo do dna tablice, prijeteći mogućim ispadanjem.


U takvoj situaciji vodstvo kluba uspjelo je vratiti sjajno lijevo krilo, reprezentativku Doru Lukić, a u klub je pristigla i iskusna vratarka Lea Beličev. Odmah se vidjela stabilizacija ekipe i trener Branko Šebek mogao je mirnije posložiti rotacije što je odlično učinio i rezultat svega je pobjeda nakon duljeg vremena. 


Trener Branko Šebek je na kraju utakmice izjavio (klupski fb): „Nakon dugo vremena ostvarili smo pobjedu protiv dobre ekipe Splita koja je bila u ovoj utakmici na papiru favorit, ali su cure pokazale kvalitetan pristup i odlično smo otvorili utakmicu odličnom obranom i obrana naše golmanice Leje Beličev koja nas je povukla u pozitivan ritam, te smo to zadržali tijekom cijele utakmice. Bilo je oscilacija, to je sve stvar neiskustva na ovim detaljima gdje smo bili malo lošiji. Radit ćemo da to popravimo i da bude bolje. Očekujem da se dižemo dalje iz utakmice u utakmicu, jer ekipa ima perspektivu i vidim da može to još bolje.“


No, ovo je tek početak vraćanja kluba iz opasne zone u mirnije pozicije na tablici, a pravo stanje doznat će se već naredne nedjelje prilikom gostovanja kod Umaga, trećeplasirane ekipe.


U Sesvetskoj utakmici najefikasnija je bila Dora Lukić s 9 pogodaka od čega 6 od 6 iz sedmeraca, te izvrsna na golu Lea Beličev s čak 13 obrana od 31 što je izvrstan rezultat od čak 42% obrana.Sesvete: Petra Lovrenčević (1/2), Lea Zetović (0/1), Lea Beličev (13/31);

Mia Tupek 2, Mihaela Bešen 1, Ana Grlić, Petra Krezo 1, Lara Burić 6 (1), Lucija Cvitanović, Lucija Krezo 1, Mia Brkić 1, Ana Pehar, Dorotea Ćoraš, Anja Vida Lukšić 1, Dora Lukić 9 (6).

Trener: Branko Šebek


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2024. 13:52:00

Create Account