15. Domjanićeve noći ovog vikenda u Adamovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2023. 11:07:11
15. Domjanićeve noći ovog vikenda u Adamovcu

Foto: Plakat

Trodnevna manifestacija kajkavske riječi i očuvanja tradicionalne baštine Domjanićeve noći bit će održana ovog vikenda od petka do nedjelje u Adamovcu.




Već tradicionalna manifestacija Domjanićeve noći, svojevrsni kulturološki festival očuvanja kajkavske riječi i tradicionalne baštine bit će održan ovog vikenda u Adamovcu.


Prvi dan manifestacije, petak, dan je za glazbu i pjesmu na 13. glazbenom festivalu Po dragomu kraju gdje nas i ove godine očekuje petnaestak uglazbljenih stihova na kajkavskom jeziku. Uz festival bit će postavljena i vesela izložba likovnih radova mališana DV Sesvete Prigorje u očima djeteta.  Početak festivala je u 19 sati.


Subota je rezervirana za pjesnike na 13. Festivalu dječjeg i odraslog kajkavskog pjesništva Pod murvu, na Krče. Festival se održava doslovce kod Domjanićeve murve na početku Adamovca. Početak je u 16 sati.


Najdugovječniji program Domjanićevih noći, susret folklornih društava u svom 15. izdanju bit će održan u nedjelju nastupima KUD-ova, zborova i plesnih skupina s početkom u 15 sati, a od 17 sati u rasplesanom popodnevu svirat će legendarni zagorski glazbeni sastav Dečki z bregov. 


Programi će biti održani u prostoru PŠ Dragutin Domjanić Adamovec, te pod šatorom na školskom igralištu.

Uz službeni dio programa, svaku večer pod šatorom je i zabava uz naše domaće glazbene sastave.


Manifestaciju organizira KUD Dragutin Domjanić Adamovec, a suorganizacijski podupiru  OŠ Ivan Granđa Soblinec - PŠ Dragutin Domjanić Adamovec, DVD Adamovec i M.O. Adamovec.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account