Održana 7. sesvetska Kobasijada s do sada najvećim brojem uzoraka, dodijeljeno sedam nagrada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.2.2024. 11:44:08
Održana 7. sesvetska Kobasijada s do sada najvećim brojem uzoraka, dodijeljeno sedam nagrada

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Čak 48 uzoraka kobasica i salama predano je na natjecanje za izbor najbolje kobasice i salame manifestacije.



Obiteljska zajednica župe Sesvetska Sela i ove je godine bila formalnim organizatorom vrlo zanimljive, prefine i kalorične manifestacije, 7. Kobasijade koja je održana u prostorijama pastoralnog centra župe Sesvetska Sela,  za koju je bilo prijavljeno rekordnih 48. uzoraka što kobasica što salama, naravno domaće izrade. 


Ocjenjivanje je provodio stručni ocjenjivački sud koji je dodijelio prve tri nagrade za svaku kategoriju, a posjetitelji su posebno dobivenim listićima mogli glasati za njima najbolje uzorke, te je dodijeljena nagrada glasova posjetitelja, a koja je ove godine pripala Đuki Jermanu iz naselja Slana s Banovine.


Stručni ocjenjivački sud dodijelio je nagrade majstorima izrade za slijedeće uzorke:

Kategorija kobasice:

1. Zdenko Krešić

2. Pero Tipurić

3. Srđan Raguž


Kategorija salame:

1. Danijel Hunjadi

2. Ivica Kresman

3. Srđan Raguž


Manifestaciji je prisustvovalo izaslanstvo s Banovine iz Mjesnog odbora Glinska poljana - Slana - Vratečko predavši tom prigodom nekoliko uzoraka kobasica, s predstavnicima Udruge žena iz tog mjesnog odbora, a koje su donijele košaru prekrasnih kolača.   Taj spomenuti prostor na periferiji grada Petrinje  je područje gdje je sesvetska ratna brigada ostavila svoj trag u obrani Domovine, a u mjestu Slana je nedavno imenovan Trg 144. brigade, dok je na istom mjestu podignut i spomenik četvorici poginulih Sesvećana.  Nazočna predsjednica tog Mjesnog odbora Višnja Jerman ujedno je  umjesto supruga primila i nagradu posjetitelja.


Manifestaciju je moderirao trajni đakon Miljenko Bošnjak koji je predvodio i molitvu prije početka degustacije, dok je sve nazočne pozdravio župnik vlč. dr. Đuliano Trdić koji je kasnije uz pomoć vugrovečkog župnika vlč. Filipa Lucića uručio nagrade laureatima. 

Svakako treba spomenuti i Tomu Bošnjaka, člana Obiteljske zajednice koji je organizirao prvu Kobasijadu u Dobrodolu, te je pri svakoj narednoj suorganizator odnosno glavni izvršni voditelj manifestacije.


Mnogobrojni posjetitelji među kojima je bio i saborski zastupnik Ante  Deur uživali su u pripremljenim kobasicama i salamama od kojih niti jedna nije bila loša, pa je stoga i bilo jako teško odlučiti se za najbolje. Sve čestitke organizatorima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2024. 12:39:02

Create Account