Auto klub Sesvete predstavio akciju „Sigurno u školu s HAK-om”

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.9.2023. 21:35:16
Auto klub Sesvete predstavio  akciju „Sigurno u školu s HAK-om”

Foto: AK Sesvete

Auto klub Sesvete i ove je godine predstavio svoju dugogodišnju prometno-edukativnu akciju  „Sigurno u školu s HAK-om”.



Javno predstavljanje Prometno-edukativne akcije „Sigurno u školu s HAK-om” održano je 22. rujna 2023. na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama. Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Vrtićarci i prvašići su na vježbalištu pokazali svoje vještine upravljanja biciklom i koturaljkama.  Realizacijom akcije „Sigurno u školu s HAK-om” želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. 


Osim, javnog predstavljanja akcije djelatnici Hrvatskog autokluba Auto-kluba „Sesvete“ posjetili su učenike prvih razreda s područja Gradske četvrti Sesvete i OŠ Borovje u Europskom tjednu mobilnosti. Naglasak ovogodišnje akcije je na propisnom i sigurnom korištenju zaštitne opreme za djecu kao sudionike prometa. Djeca su pojedinačno podešavali i koristili zaštitnu kacigu. 


"Nismo zaboravili vježbe kretanja nogostupom i prelazak preko kolnika. Kroz likovne aktivnosti ukazali smo na potrebu da djeca budu vidljiva u prometu.  Zahvaljujemo svima, učiteljima, tetama iz vrtića, profesorima, pedagoginjama i drugima koji su omogućili da dostignemo cilj i svrhu akcije", kazali su iz sesvetskog auto kluba.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

Create Account