Bandić u ponedjeljak obišao šest prigorskih naselja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2020. 9:19:26
Bandić u ponedjeljak obišao šest prigorskih naselja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je u ponedjeljak Paruževinu, Prekvršje, Đurđekovec, Vugrovec, Gornji  Vugrovec i Goranec.




U obilasku ovih prigorskih naselja gradonačelnik se želio vidjeti i čuti od predjsednika mjesnih odbora što je do sad učinjeno, što je trebalo biti, a nije, te što je dalje u planu. Pri tom su poneki građani iskoristili priliku kratko porazgovarat s gradonačelnikom i iznijeti svoj problem, kao primjerice mlada žena s bebom u naručju u Vugrovcu koja je rekla gradonačelniku kako donjene kuće vodi makadamski put, te da nemaju osnovnu komunalnu infrastrukturu, vodu i kanalizaciju. 


Zanimljivo je da su dan - dva uoči dolaska gradonačelnika "Holdingovci" intenzivno uređivali ta naselja. Kosila se trava, grabljalo se, uređivala hortikultura, prale su se ceste umivalo se gdje se stiglo. Ne posvuda, samo tako kamo se znalo da će prolaziti gradonačelnik.


"Ma navalili su k'o Njemci na Sutjesku, svim mogućim strojevima se kosilo i pralo. Ma neka, dobro je to, samo bi nas gradonačelnik trebao posjećivati barem nekoliko puta godišnje da sve bude u redu, ovi (Holding op.a.) sami po sebi nebi puno toga napravili", kaže nam jedan stariji mještanin Vugrovca koji je iz prikrajka promatrao dolazak gradonačelnika u njegovo naselje.


U video zapisu možete čuti izjave predsjednika ovih šest Mjesnih odbora o trenutačnim aktivnostima u njihovim naseljima, te potpredsjednika Vijeća Gradske četvrti Sesvete Dražena Markote.



Video: Grad Zagreb

Create Account