Božićna čestitka župnika Marija Miglesa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.12.2018. 10:11:39
Božićna čestitka župnika Marija Miglesa

Foto: Župa svih svetih Sesvete

           Dragi župljani Župe Svih svetih, dragi Sesvećani i svi ljudi dobre volje.

Nalazimo se na kraju godine kada u Došašću najprije iščekujemo nešto posebno, nešto nesvakidašnje, a zatim to nesvakidašnje na blagdan Božića i slavimo. Itekako je primjereno ovom vremenu posvetiti toliku pozornost jer u njemu ne slavimo običan dan nego Božje rođenje. On, „nevidljivi“ Bog, udostojao se „otkriti“ nama, malim ljudima, kako bi nas podsjetio da smo mu važni te nas usmjerio prema radosti za koju nas je i stvorio. Stoga se, u ovom božićnom vremenu, dodatnim zalaganjem trudimo ljubiti ga. Ne samo zato što nam je već donio nadu, nego i zato što će nam je, kod svog ponovnog dolaska, donijeti savršenu.

            Mi se u našim župama, našim gradovima i selima širom drage nam Domovine trudimo ići za Njegovim primjerom.  U ovoj Župi Svih svetih, a tako i u čitavom dekanatu i šire nastojimo činiti dobro raznim aktivnostima, pomaganjem bolesnima i siromašnima, kvalitetnim i odgovornim sudjelovanjem u odgoju djece i mladih, promicanjem kulturnih sadržaja, brigom za  zemaljske i duhovne vrednote. Trudimo se kršćanski živjeti svakodnevicu te poštovati dostojanstvo svakoga čovjeka. To je zapravo poslanje svakog Božjeg stvorenja. Nemojmo se nikada umoriti činiti dobro i biti jedni drugima braća i sestre jer smo djeca Božja.

            Svaki naš angažman, svako davanje sebe za bližnjega, neka bude najljepša božićna čestitka svim stanovnicima ovog sesvetskog kraja jer je i Božje rođenje u štalici postalo „čestitka“ svim ljudima na zemlji.  
Osobito vas pozivam da molite i učinite sve za dobro i utjehu mnogih bolesnih, napuštenih, siromašnih, prognanih i otuđenih. Po vašim rukama i molitvama neka barem malo zasja sunce i nad njihovim životima.
 
Želim vam sretan Božić, puno Božjeg blagoslova u danima koji su pred nama, a u novoj 2019. godini neka vas prati dobro zdravlje, neka vam osmijeh ne pada s lica i neka vas okružuju dobri i dragi ljudi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.12.2023. 11:32:10

Create Account