Dodijeljene nagrade za uređenje balkona i okoliša u Novom Jelkovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2017. 23:31:24
Dodijeljene nagrade za uređenje balkona i okoliša u Novom Jelkovcu

Foto: Dan po dan i Sesvete danas

Udruga Dan po dan, o kojoj smo u ponedjeljak, 9. listopada objavili napis i predstavili rad, u srijedu popodne predstavila je  rezultate natječaja za najuređenije balkone, terase i okućnice na području Novog Jelkovca. 


U prostorijama mjesnog odbora Novi Jelkovec, Lucija Novak Franić, predsjednica udruge Dan po dan obznanila je nazočnima rezultate natječaja. Na natječaj su se mogli prijaviti svi mještani tog najvećeg sesvetskog naselja koji drže do ugodnog i zdravog okruženja, bolje rečeno, biljem i na druge načine urednog životnog prostora. 


Tako su dodijeljene nagrade za najuređeniji balkon, terasu, lođu i okućnicu.  Nazočne na svečanosti pozdravili su predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić koji je čestitao svim dobitnicima nagrada. 


"Posebno mi je zadovoljstvo čestitati i gospođi Luciji, predsjednici udruge Dan po dan koja svojim iznimnim angažmanom doista uvelike pridonosi ugodnije životu građana njenog naselja", istaknuo je Kezerić dodajući kako je ona primjer dobrog i kvalitetnog organiziranja u naselju. 


Nazočne je pozdravila i predsjednica mjesnog odbora Novi Jelkovec Milena Slipac, te krajobrazna arhitektica Vlatka Lipavac Vranić., do je za umjetnički dojam pobrinuo se dio zbora zbog župe Blažedne Djevice Marije  Anđeoske iz Sesvetske Sopnice, pod vodstvom prof. Dalije Mock.


"Jako mi je drago da ste se javili na natječaj, da ste prepoznali naš cilj. Svaki naš cvijet, svaki naš prozor, balkon, terasa ili okućnica naše naselje čini ljepšim i čovječnijim. Nećemo dopustiti da naše naselje bude u kontekstu nečega, da bude stigmatizirano, naše je naselje napravljeno po mjeri čovjeka. Stoga vam hvala što na svakom vašem balkonu stoji cvijet, što imamo ove prekrasne okućnice, prekrasne terase i što time oplemenjujete i sebe i nas, a vi u tome imate svoj kutak mira u kojemu ste radosni i sretni", rekla je uoči uručenja nagrada predsjednica udruge Novak – Franić. 

Nagrade je uručio predsjednik Kezerić, evo i nagrađenih:

1. Naj terasa: stanari i asistenti ustanove Stančić, Rimski put 52/2   




2. A.   Naj bakon Obitelj Vuković, Brune Bjelinskog 6/3



3. Naj balkoni: Obitelj Dujmović, Brune Bjelinskog6/2 



3. A . Naj okućnica: mlada obitelj Berdin, Krešimira Kovačića 6/2  




3.B. Stanari Rudolfa Matza 1 (posebne zasluge inicijative i provedbe uređenja stubišta i okućnice stanar gosp, Boris Debeljak)






4. Naj lođa: Kornelija Antunović Hodak 






Create Account