DVD Sesvetska Selnica: Vatrogasni "beskućnici" održali izbornu skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.1.2017. 17:36:29
DVD Sesvetska Selnica: Vatrogasni "beskućnici" održali izbornu skupštinu

Foto:

Dražen Markota: Pozivam vas na doček nove 2018. godine u novi dom Sesvetska Selnica. Selničani oduševljeni.

Jedno od najaktivnijih i najboljih zagrebačkih vatrogasnih društava, Sesvetska Selnica, održalo je u subotu, 21. siječnja izbornu godišnju skupštinu. U nazočnosti izaslanika gradonačelnika Zagreba, Marijana Tomurada, izaslanika skupštine grada Zagreba, Dražena Markote, ujedno i predsjednika gradskog vijeća Sesveta, predsjednika gradske vatrogasne zajednice Zlatka Križanića i mnogih drugih uglednika, podnijeto je iscrpno izvješće o radu koje zorno svjedoči žašto je DVD Sesvetska Selnica jedno od najboljih u gradu, točnije peto.
Puna Drdruštvenog doma u Sesvetskim Selima, gdje je skupština održana, jer Selničani trenutno nemaju svoj prostor, zorno govori o masovnosti društva, ali i o njihovoj popularnosti među drugim društvima, jer je bilo niz predstavnika dvd-ova iz Zagreba, Zagrebačke županije, ali i Slavonije i Dalmacije. Uz zvještaj, prihvaćen je i plan rada, te izabrano novo rukovodstvo.
Većinom se radi o dosadašnjim obnašateljima dužnosti koji su do sada izvrsno radili. Tako je za novog – starog predsjednika jednoglasno izabran Stjepan Nedeljko, njegov zamjenik je Tomo Vrtarić, zapovjednik Davor Genzić, a tajnik Marko Pešut, dok je za blagajnika izabran Zvonko Vrtarić.
Podršku društvu dali su Marijan Tomurad, kao izaslanik gradonačelnika Bandića, te Dražen Markota koji je posebno pozdravljen nakon što je obećao novi dom do kraja godine. Naime, dosadašnji dom kojeg su koristili Selničani bio je već znatno ruiniran, u današnje vrijeme neprimjeren i neprikladan za korištenje, pa je vrlo hrabro odlučeno da se dom sruši i napravi novi. Financiranje tog projekta hrabro se prihvatilo gradsko vijeće Sesvete koje će vlastitim sredstvima u visini od gotovo 5 milijuna kuna izfinancirati novi drutveni dom kojeg će većim dijelom što za spremište, što za ostale namijene koristiti upravo vatrogasci, no tu će se smjestiti i drugi korisnici, a namjera je gradske četvrti uz dom izgraditi malonogometno, košarkaško i djećje igralište.
Markota je tom prigodom svečano obećao novogodišnji doček 2018. godine u novom prostoru u Sesvetskoj Selnici što je izazvalo opće oduševljenje i pljesak svih nazočnih. Svojim istupima društvo su podržali i mnogi drugi govornici, a za kraj je iskorištena prigoda da se pojedinim članovima društva zahvali na dosadašnjem radu i napretku u vatrogasnom zvanju, te pojedincima i institucijama na pomoći.


Create Account