Godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina: Uz pomoć Vatrogasne zajednice izgradit ćemo garažu za svoja vozila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2024. 11:19:24
Godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina: Uz pomoć Vatrogasne zajednice izgradit ćemo garažu za svoja vozila

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Prijeko potrebna garaža za vatrogasna vozila čini se da bi za godinu dana konačno mogla biti izgrađena.




Članovi DVD-a Gornja Kašina sinoć su u svom domu održali redovnu godišnju skupštinu na kojoj su sumirani rezultati i donesen plan rada za ovu godinu.


Društvo ima 168 članova od kojih 28 mladeži i 10 veterana, te 25 ispitana vatrogasca s liječničkim uvjerenjem, dakle operativaca spremnih za intervenciju.


Tijekom protekle godine na svom području, srećom, nisu imali intervencija, dakle i preventivni rad je bio dobar. Kroz godinu sudjelovali su s mladeži na mnogim natjecanjima, a više operativaca položilo je stručne edukacije za specijalistička vatrogasna zvanja. 


Tajnik društva Tomislav Barbarić koji je i podnio izvještaj posebno je naglasio pitanje garaže za vozila društva, a koje ih jako muči. Naime,  društvo je zadnjih godina pokušavalo riješiti imovinsko pravne odnose uz vatrogasni dom, kako bi se mogla izgraditi garaža, ali nisu baš naišli na značajniju potporu niti od grada niti od Vatrogasne zajednice. U zadnje vrijeme to je promijenjeno, dolaskom novog vodstva VZGZ-a pružena je sva potrebna pomoć u rješavanju tog problema, pa iako od grada niti na dalje nemaju potporu, Vatrogasna zajednica konačno je stala na njihovu stranu, osigurala sredstva za potrebne dokumente, te je lani predan zahtjev za lokacijsku dozvolu. Očekuje se i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, međutim na skupštini je izraženo žaljenje što niti nakon sastanka s predsjednikom gradske skupštine i nadležnih gradskih ureda, nema nikakvog pozitivnog odjeka.

"Rastužuje nas što nam gradske strukture ne žele proaktivnije pomoći u rješavanju naših potreba", zapisao je u izvještaju o radu tajnik Barbarić. Ipak u planu rada za ovu godinu je rješavanje svih dokumenata potrebnih za izgradnju, a sama gradnja garaže planirana je za narednu, dakle 2025. godinu.


Kako god bilo, izaslanik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba na ovoj skupštini, član upravnog odbora zajednice Tomislav Večković uručujući diplome polaznicima specijalističkih edukacija istaknuo je da zajednica čvrsto stoji uz ovo društvo i njihovu namjeru konačnog rješavanja pitanja garaže za njihova vozila i opremu, što bi ustvari svako aktivno vatrogasno društvo trebalo imati, te će u tom pravcu pružiti maksimalnu podršku.


Podršku vatrogascima Gornje Kašine svojim su dolaskom pružili predstavnici mnogih DVD-ova, a uz izaslanika Javne zagrebačke vatrogasne postrojbe, Miroslava Požege, voditelja smjene u bazi Dubrava, skup je pozdravio i ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina prof. Vladimir Vuger, te predstavnici mjesnog odbora i KUD-a Kašina. 


Uz  izaslanika Večkovića, na skupštini su još bili predsjednik Nadzornog odbora VZGZ-a Miroslav Novosel, te glasnogovornik zajednice Marko Pešut.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2023. 15:46:02

Create Account