Ljetna škola šaha za djecu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.7.2019. 19:23:55
Ljetna škola šaha za djecu

Foto: ŠK Sesvete Agroproteinka fb

Šahovski klub Sesvete Agroproteinka organizira ljetnu školu šaha za djecu do 10 godina.



Šah je vjerojatno najbolja igra za razvoj moždanih stanica za djecu iznad 7 godina. Djeca u toj igri razvijaju logično razmišljanje i kombinatoriku. Šah je u mnogim državama bivšeg Sovjetskog saveza obvezatan predmet u školi stoga nije čudo da upravo Rusi i narodi okolnog područja dugi niz godina imaju šahiste u samom svjetskom vrhu, a kroz povijest većina najboljih svjetskih šahista bili su upravo s tog područja. Skandinavci pak gotovo da i nemaju školu koja nema svoj šahovski klub. Vjerojatno to nije baš bezveze tako.


Kod nas razvoj šaha u rukama je entuzijasta, kao na žalost i u većini sportova. A upravo entuzijasti iz Šahovskog kluba Sesvete Agroproteinka žele s igranje ove nenadmašne vještine moždanih vijuga približiti malim Sesvećanima. Stoga pripremaju ljetnu školu šaha.


Šahovska škola za početnike do 10 godina održat će se zadnji tjedan kolovoza od 26. do 31.8. 2019. u prostorijama kluba u Kelekovoj 2. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane roditelje, naravno i djecu, da se prijave najkasnije do 21. kolovoza na telefon 095 355 3570. Škola je besplatna.


Create Account