M.O. Novo Brestje izabrao najljepše okućnice svog naselja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.10.2022. 10:18:30
M.O. Novo Brestje izabrao najljepše okućnice svog naselja

Foto: VMO Novo Brestje

Kroz ljeto M.O. Novo Brestje proveo je natječaj za izbor najljepše okućnice Novog Brestja, a sada su proglašeni pobjednici i uručene nagrade.



Tijekom ljeta Vijeće Mjesnog odbora Novo Brestje raspisalo je natječaj „Izbor najljepše okućnice Novog Brestja“. Pravo sudjelovanja imali su svi mještani Mjesnog odbora Novo Brestje koji su se mogli sami prijaviti ili su kandidirali susjedi odnosno prijatelji. Odabirom najljepše okućnice i nagradom iskazuje se zahvala za trud, kao i poticaj drugima da se uključe.


U dogovoru s Vijećem izabrana je dvočlana komisija (Ines Sosa Meštrović i Jadranka Barac) koja je izašla na teren tijekom rujna i ocijenila prijavljene kandidata te izabrala najljepše uređene okućnice na području Mjesnog odbora Novo Brestje za 2022. godinu. Izbor nije bio jednostavan jer je svaka od okućnica imala neki svoj detalj koji ju čini jedinstvenom. Iako je godina bila dosta sušna, predivno cvijeće, grmovi te voće i povrće pokazivali su svu svoju raskoš. 


"Posebno je zanimljivo da su u izboru sudjelovale sve generacije, od novih, mladih obitelji do naših umirovljenika što nas posebno raduje", istaknula je Ines Sosa Meštrović, predsjednica VMO Novo Brestje. 


Komisija je u razgledavanju ocjenjivala prilaz okućnici, vizualni dojam, njegu biljaka, a ponajviše uloženi trud i urednost. Članovi komisije istaknuli su da im je bio užitak gledati predivne detalje u vrtovima koji odišu ljubavlju i trudom koji su uložili vlasnici te da su u izboru između 3 najbolja prevagnule samo male nijanse. Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu na području Novog Brestja za 2022. godinu su:

1. mjesto – obitelj Ježić

2. mjesto – obitelj Krpić

3. mjesto – obitelj Džaja


Diplome i poklon pakete pripremili su osobno članovi VMO Novo Brestje te ih podijelili pobjednicima, ali i ostalim kandidatima podijeljeni su utješni pokloni i diplome za sudjelovanje. 


"Vjerujemo da će korisni pokloni pomoći pri daljnjem uređivanju vrtova. Zahvaljujemo svim prijavljenim kandidatima, a pobjednicima čestitamo. Obilaskom po naselju članovi komisije vidjeli su predivne detalje oko okućnica našeg naselja što posebno raduje i čini naše naselje još divnijim mjestom za život. S toga potičemo i druge da se uključe u ovaj izbor druge godine", zaključila je predsjednica VMO Sosa Meštrović.

 

Na  fotografijama možete vidjeti samo pokoji djelić iz pobjedničkih okućnica.


Create Account