Uspjeh sesvetskih osnovnoškolaca: Mladi Sesvećani među najboljim hrvatskim kreativcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2024. 17:19:41
Uspjeh sesvetskih osnovnoškolaca: Mladi Sesvećani među najboljim hrvatskim kreativcima

Foto: OŠ Brestje

Ankica Blažinović Kljajo: "Ponosni smo na naše učenike i učitelje koji pokazuju svojim rezultatima da su iz godine u godinu među najboljima u Republici Hrvatskoj". 



Hrvatski školski Susreti literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva (LIDRANO) i ove su godine učenicima sesvetskih osnovnih škola donijeli izvrsne rezultate. Na ovogodišnjem državnom Lidranu u Vinkovcima predstavljali su nas učenici iz čak pet osnovnih škola- OŠ Brestje, OŠ Luka, OŠ Sesvete, OŠ Vugrovec- Kašina i OŠ Ivana Granđe Soblinec. 


Iako nema godine da netko od sesvetskih osnovnoškolaca ili srednjoškolaca ne završi na državnom Lidranu, ova je godina zaista bila vrlo uspješna za male Sesvećane koji su pokazali kako se snalaze u svim umjetničkim i jezičnim izričajima.


Ponosni smo na naše učenike i učitelje koji pokazuju svojim rezultatima da su iz godine u godinu među najboljima u Republici Hrvatskoj. Ove godine to su bili- Lukas Šebek i prof. Dijana Požgaj  iz OŠ Vugrovec- Kašina s digitalnim školskim listom Zmajček, Mia Petir, učenica OŠ Luka i njezina mentorica, prof. Irena Ivančić te Sofija Jelovečki s prof. Danijelom Čagalj Šušnić iz OŠ Ivana Granđe Soblinec koje su na Lidranu sudjelovale s literarnim radovima, učenici dramske skupine OŠ Sesvete s učiteljicom Natašom Peunić  koji su sudjelovali u skupnom scenskom izrazu  te Klara Soldo i prof. Ankica Blažinović- Kljajo iz OŠ Brestje s pojedinačnim novinarskim radom.


Državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za učenike osnovnih škola održana je od 22. do 24. travnja 2024. u Vinkovcima. Po prvi puta u Vinkovcima se okupilo više od 300 učenika i 126 mentora osnovnih škola iz svih krajeva Lijepe Naše kako bi pokazali svoju kreativnost u literarnom, scenskom i novinarskom izričaju.  


Svečano otvorenje za sudionike iz osnovnih škola održano je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, a domaćin osnovnim školama bila je OŠ Ivan Goran Kovačić iz Vinkovaca čiji su učenici pripremili kulturno- umjetnički programa.   Program se održavao u kazalištu i Gradskoj knjižnici i čitaonici za koju se može reći kako je  jedna od najljepših i najmodernijih knjižnica u RH.


Bilo bi vrlo pohvalno da (po uzoru na neke varaždinske, međimurske ili zadarske gradske četvrti), naši sesvetski politički čelnici upriliče primanje i nagrade, ili barem pohvale, ovim učenicima i učiteljima koji su zaslužni što su za Sesvete čuli učenici i učitelji od Dubrovnika, Splita, Rijeke do Slavonije, Zagorja i Međimurja.

Članak priredila:  Ankica Blažinović- Kljajo, prof. 



Create Account