Na području Sesveta otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, vlasnik uhićen

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2020. 12:24:24
Na području Sesveta otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, vlasnik uhićen

Foto: PUZ

Policija je izvijestila o otkriću laboratorija za uzgoj marihuane na području Sesveta, jedna osoba je uhićena.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe u obiteljskoj kući na području Sesveta, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i protok zraka stvorio umjetne uvjete za uzgoj bilja te sadio marihuanu koju je sušio, usitnjavao, prepakiravao, a potom sumnja se dalje preprodavao.

 

Sve navedeno potvrđeno je obavljenom pretragom obiteljske kuće na području Sesveta kad je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja, zasađena 21 stabljika marihuane, 170 komada sasušenih grančica marihuane, 405,0 grama marihuane, 270,0 grama lišća marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase i određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

 

Nadalje, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija također na području Sesveta, gdje osumnjičeni povremeno boravi a gdje je pronađeno 260,0 grama marihuane i 280,0 grama sušenog lišća marihuane.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2021. 13:06:41

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account