Najbrutalnija kazna za prometne prekršaje do sad , ali s razlogom - oduzeli mu mercedes

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.1.2021. 15:05:01
Najbrutalnija kazna za prometne prekršaje do sad , ali s razlogom - oduzeli mu mercedes

Foto: Pixabay

Policija je izvijestila o sudskoj kazni nesavjesnom vozaču za višekratne teške prometne prekršaje.
Policija je izvijestila da je nesavjesni 51-godišnj vozač  u srijedu, 6. siječnja u popodnevnim satima upravljao  osobnim automobilom marke Mercedes virovitičkih registarskih oznaka, a kretao se kroz mjesto Pojatno, kolnikom Ulice Matije Gupca u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 89, prilikom obavljanja kontrole vozila i vozača, zaustavljen je te je utvrđeno da upravlja navedenim automobilom za vrijeme dok mu je temeljem rješenja izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Nadalje, vozačka mu je dozvola proglašena nevažećom, odnosno poništena je zbog negativnih prekršajnih bodova.

 

Također, provjerom osobnog automobila utvrđeno je kako je upravljao za vrijeme dok mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana te je odbio plaćanje novčane kazne u roku 3 dana, a ujedno mu je isteklo važenje police obveznog osiguranja u prometu prije više mjeseci.

 

Obavljenim provjerama dalje je utvrđeno, kako je ovaj vozač, već tri puta pravomoćno kažnjavan za počinjenje takvih prekršaja, zbog čega mu je privremeno oduzet osobni automobil marke Mercedes, čiji je on vlasnik temeljem kupoprodajnog ugovora, do donošenja sudske odluke.

 

Zbog počinjenih prekršaja, nesavjesnog 51-godišnjeg vozača, Sud je proglasio krivim te mu izrekao ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 27.000 kuna, od okrivljenika se oduzimaju predmeti odnosno sredstvo počinjenja prekršaja, što je u ovom slučaju osobni automobil marke Mercedes, trajno bez naknade, a koji postaje vlasništvo Republike Hrvatske. Nadalje, vozaču se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci te je dužan naknaditi troškove postupka u iznosu od 500 kuna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.10.2021. 11:43:21

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account