Održan 43. supermaraton Zagreb-Čazma, maratonci protrčali kroz poluprazne Sesvete

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 9.4.2018. 21:00:14
Održan 43. supermaraton Zagreb-Čazma, maratonci protrčali kroz poluprazne Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U nedjelju u prijepodnevnom terminu održan je 43. supermaraton od Zagreba do Čazme. 


Start je bio u 8 sati na trgu Bana Josipa Jelačića, a kroz gotovo prazne Sesvete maratonci su protrčali četrdesetak minuta nakon starta. Naravno da je nedjeljno nešto ranije jutro odisalo podosta praznim sesvetskim ulicama, pa vesela ekipa službenog mobilnog razglasa smještenog na križanju kod crkve nije imala baš kome odraditi komentiranje utrke u vrijeme prolaska maratonaca, no legendarni Kocka šef čazmanskog Super radija s kolegom je na fejsu uživo prenosio tijek utrke kroz sve gradove do Čazme, pa i kroz Sesvete. 


A evo i izvještaja s maratona.


Više od 90 maratonaca startalo je sa zagrebačkog Trga bana Jelačića na 61 kilometar i 350 metara dug supermaraton  Zagreb-Čazma „Od Kaptola do Kaptola“. Ispit je to psihofizičke pripremljenosti i utrka  koja od maratonaca ispija i zadnji atom snage, a na motivaciju i konačnu odluku hoće li uspjeti ili ne utječu i vremenske prilike.


 Na cilju se tako nakon nešto više od 4 sata i 9 minuta trčanja prvi pojavio mađarski trkač Peter Steib: “Ovo je moj prvi maraton, jako je dobro. Malo je bilo vruće ali u konačnici, fantastična utrka”. Dvije i pol minute nakon pobjednika na cilj je stigao i prvi Hrvat, Dejan Radanac. Ova utrka još više zbližava dva Kaptola-poručili su gradonačelnici Zagreba i Čazme. Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba: “Svaka čast dečkima koji to odrade, trčao sam i znam šta to znači, to se pomiču granice”. Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme: “43 godine spaja glavni grad Hrvatske s našim malim gradom Čazmom i svatko tko dođe od sportaša do Čazme stvarno je pobjednik”. Posljednji supermaratonac u cilj je ušao nakon gotovo 7 sati trčanja, a treba reći i kako je najbolja u ženskoj konkurenciji bila Marija Vrajić (broj3) s vremenom od 4 sata i 47 minuta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.9.2023. 16:58:35

Create Account