Sutrašnja najduža utrka u Hrvatskoj prolazi kroz središte Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2018. 15:56:02
Sutrašnja najduža utrka u Hrvatskoj prolazi kroz središte Sesveta

Foto: HRT

"Od Kaptola do Kaptola", 43. međunarodni supermaraton od Zagreba do Čazme, održat će se nedjelju. Stotinjak natjecatelja sudjelovat će u najdužoj cestovnoj atletskoj utrci u Hrvatskoj, dugoj 61 kilometar i 350 metara.



Utrka se održava od 1976. te je među najstarijim sportskim manifestacijama u državi.


U nedjelju će natjecatelji krenuti s Trga bana Jelačića, trče, između ostalog, i kroz Sesvete, Dugo Selo, Kloštar Ivanić, a u cilju će ih dočekati gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak, Tu imamo i raznih kulturnih i drugih zanimljivosti koji, vjerujem, će biti zanimljive svima koji dođu tada u naš grad. 


Start utrke u 8 sati ujutro označit će gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, Najdulja trka u Hrvatskoj. Vjerujte mi da znam što to znači jer sam istrčao to dva puta i znam kako je to 'lagano'. Svim učesnicima, svim trkačicama i trkačima želim da sretno utrku privedu kraju.


Natjecatelji će trčati Vlaškom, Maksimirskom, Avenijom Dubrava i Zagrebačkom ulicom do centra Sesveta po desnoj prometnoj traci dok će se promet odvijati po preostalim prometnim trakama. Od centra Sesveta, Bjelovarskom pa sve dalje do cilja, natjecatelji će se kretati uz desni rub kolnika pod pratnjom policije pa se vozače moli na oprez.


Organizatori pozivaju sve građane koz čija naselja prolazi utrka, pa tako i Sesvećane, da dođu uz stazu i podrže natjecatelje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2023. 12:33:19

Create Account