Ove subote biciklistički pohod kroz 4 županije "Sesvetsko proljeće 2024.", 200 km bicikliranja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.3.2024. 9:31:12
Ove subote biciklistički pohod kroz 4 županije "Sesvetsko proljeće 2024.", 200 km bicikliranja

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U Europi, pa tako i u Hrvatskoj intenzivni izletnički biciklizam originalnog naziva Brevet des randonneurs postao je među biciklistima, vrlo popularan, no za njega potrebna vam je izuzetna biciklistička kondicija.




Originalnu francusku licencu (brevet) biciklističkog intenzivnog izletništva (randonneurs) prije koju godinu otkupili su prije dvije godine i sesvetski biciklisti te tada po prvi puta organizirali 200 km biciklističke intenzivne vožnje u kojoj je rutu trebalo prijeći za najviše 13 i pol sati, a sada treći pot za redom priređuju sličnu rutu kroz četiri županije i Grad Zagreb. 


U protekle dvije godine start je bio kod društvenog doma u Sesvetskoj Sopnici, no, obzirom da je dom oduzet javnosti radi prenamijene u vrtić, start randonijera bit će na prostoru Park & Shopa Sesvete. Prema objavi, start je ove subote, 23. ožujka između 8:00 i 9:00 sati u Sesvetskoj Sopnici u ulici 144. brigade Hrvatske vojske ispred Comodo bara u sklopu trgovačkog centra Park & Shop Sesvete pored trgovine Tommy. Vremensko ograničenje breveta je 13 sati 30 minuta ali i oni koji startaju nakon 8:00 na cilju se moraju pojaviti do 21:30. 


Pravac kretanja je Sesvete - Marija Bistrica - Konjščina - Novi Marof - Rakovec - Vrbovec - Čazma - Kloštar Ivanić - Ivanja Reka - Sesvetska Sopnica


U Europi, pa tako i u Hrvatskoj intenzivni izletnički biciklizam originalnog naziva Brevet des randonneurs postao je među biciklistima dobre kondicije, vrlo popularan.  Brevet des randonneurs je ideja  spajanja biciklističkog rekreativizma sa sportskim duhom u smislu vremena polaska i obvezatnog vremena dolaska, nema pobjednika niti gubitnika, svatko se natječe sam sa sobom i svojim mogućnostima, nema niti nagrada, tek se osvajaju određeni bodovi, kako bi oni u najboljoj kondiciji i s najboljim vremenima mogli sudjelovati na prestižnom europskom bicikliranju takve vrste.


Više o ovom događaju pročitajte na web stranici Randonneurs Croatie.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 14:59:15

Create Account