Više od stotinu biciklista očekuje se ove subote u Sesvetskoj Sopnici odakle kreću na "Brevet"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2023. 10:33:17
Više od stotinu biciklista očekuje se ove subote u Sesvetskoj Sopnici odakle kreću na "Brevet"

Foto: Borko Samec, Sesvete danas, arhivska slika

 "Brevet des randonneurs Sesvetsko proljeće 2023.", 200 km vožnje biciklom, start i cilj  je u Sesvetskoj Sopnici kod društvenog doma.



Originalnu francusku licencu (brevet) biciklističkog intenzivnog izletništva (randonneurs) lani su otkupili i sesvetski biciklisti te po prvi puta organizirali 200 km biciklističke intenzivne vožnje u kojoj je rutu trebalo prijeći za najviše 13 i pol sati, a ove godine nakon lanjskog uspješnog prvijenca ponovo organiziraju sličnu rutu. 


U Europi, pa tao i u Hrvatskoj intenzivni izletnički biciklizam originalnog naziva Brevet des randonneurs postao je među biciklistima dobre kondicije, vrlo popularan.


Start ovogodišnjeg breveta je na istom mjestu kao i lani, u Sesvetskoj Sopnici ispred društvenog doma na adresi Sopnička 66, ove subote 25.ožujka u 8 sati.  Startati se može do 9:00, ali vremensko ograničenje ostaje do 21:30 kada je povratak na mjesto polazišta. 


Brevet des randonneurs je ideja  spajanja biciklističkog rekreativizma sa sportskim duhom u smislu vremena polaska i obvezatnog vremena dolaska, nema pobjednika niti gubitnika, svatko se natječe sam sa sobom i svojim mogućnostima, nema niti nagrada, tek se osvajaju određeni bodovi, kako bi oni u najboljoj kondiciji i s najboljim vremenima mogli sudjelovati na prestižnom europskom natjecanju takve vrste.

Više o ovom događaju pročitajte na web stranici Randonneurs Croatie.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 14:59:15

Create Account