Prva etapa produžetka Branimirove bit će završena u siječnju, a zatim slijedi treća etapa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2023. 13:42:00
Prva etapa produžetka Branimirove bit će završena u siječnju, a zatim slijedi treća etapa

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Dovršetak prve faze produžetka Branimirove planira se u siječnju, a potom se ide s izgradnjom treće faze od Varaždinske do Kašinske.




Izgradnja Branimirove od Zagrebačke do Varaždinske započela je 29. lipnja ove godine i radi se u tri faze. U prvoj fazi gdje su radovi već dobro uznapredovali spojit će se Zagrebačka s Brestovečkom ulicom. Gradonačelnik Tomašević pompozno je tada najavio početak radova kod raskrižja sa Zagrebačkom. "Očekujem da ovo vrlo brzo bude gotovo, a kada kažem brzo znači već za 5 mjeseci. Znači danas otvaramo radove, a već za 5 mjeseci bi trebala biti izgrađena cijela nova prva etapa produžetka Branimirove", rekao je pred novinarima i uzvanicima gradonačelnik. Bilo je to, podsjetimo, 29. lipnja ove godine, a rečeni rok završetka radova je dakle kraj ovog studenog što neće biti ostvareno.


U međuvremenu se podosta baratalo s novim rokom završetka, krajem godine, a, nadajmo se, konačni rok donio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je prošli tjedan u Sesvetama izjavio da će prva etapa produžetka Branimirove biti završena do kraja siječnja naredne godine. Također najavio je gradnju slijedeće etape, a to neće biti druga, nego treća.


"Nakon ove prve dionice ići će prvo treća faza jer je jednostavnija. Druga dionica od Brestovečke do Ančićeve koja je najsloženija duga je gotovo dva kilometra i ima nekoliko vijadukata zato ćemo prvo izgraditi treću fazu, a potom obje spojiti drugom dionicom", izjavio je tom prigodom Korlaet dodavši kako je i za drugi i treću godinu u proračunu za 2024. godinu osigurano dovoljno sredstava za izgradnju.


"Osigurali smo gotovo 4,5 milijun eura što još za otkup čestica, što za samu izgradnju. Već uskoro krećemo s izgradnjom treće dionice, a potom i ove najkompliciranije druge", zaključio je Korlaet.


Nadajmo se da ćemo se cijelim produžetkom Branimirove moći voziti uoči gradskih izbora 2025. godine.



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 12:36:08

Create Account