Raspisan natječaj za izradu projektne dokumentacije dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.1.2019. 10:01:11
Raspisan natječaj za izradu projektne dokumentacije dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec

Foto: Autori projekta

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet raspisao je javni natječaj za izradu projektne dokumentacije nakon čije izrade slijedi izdavanje građevinske dozvole.



Građani Sesvetskog Kraljevca već dugo, neki kažu pre dugo čekaju na izgradnju dječjeg vrtića koji će mnogim roditeljima male djece uvelike olakšati život. Prije nešto više od godine dana odabrano je na raspisanom natječaju idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje. Kao što smo tada objavili, od 56 pristiglih radova prvu nagradu osvojili su mladi arhitekti Luka Bekavac i Antun Stahor, a u izradi ovog pobjedničkog rješenja, koji će nadajmo se osvanuti i u stvarnosti, pridružila im je njihova kolegica Sanja Borisavljević. 


Ovaj će se objekt graditi sredstvima za kapitalna gradska ulaganja, a cijeli projekt bio mogao koštati oko 24 milijuna kuna bez PDV-a. Očekuje se da će projekt biti završen i građevinska dozvola izdana do kraja ove godine, a potom u narednoj godini izgrađen objekt.  Vrtić bi, prema planu trebao biti kapacitiran za 14 vrtičkih grupa, nema imovinsko - pravnih problema, pa tako nema više niti prepreka da konačno počne njegova izgradnja.



Plan iz idejne dokumentacije



" Dobro znadete da se o tom vrtiću priča i piše već više od 20 godina, no nikako da se realizira. U prethodnom smo mandatu Vijeća g.č. Sesvete uspjeli konačno ugurati i taj vrtić u plan za izgradnju, te povećati kapacitet s prethodno planiranih 10 na 14 vrtićkih grupa", rekao nam je zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota


Novac je osiguran, prepreka više nema i doista bismo se mogli ponadati da će do kraja naredne (2020.) godine u Sesvetskom Kraljevcu vrtić biti izgrađen.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account