Sesvetski tim za prevenciju nasilja i drugih ugroza u školskoj dobi održao prvi sastanak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.6.2020. 14:20:34
Sesvetski tim za prevenciju nasilja i drugih ugroza u školskoj dobi održao prvi sastanak

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prema međuresornom sporazumu dogovorenom na nacionalnoj razini, oformljen je tim za prevenciju nasilja i drugih ugroza za djecu i mlade školske dobi koji je danas održao prvi sastanak.



Domaćin ovog susreta bio je načelnik sesvetske policije Evelin Mustapić koji je ugostio ravnatelje sesvetskih škola, predstavnika Doma zdravlja Zagreb istok, dr. Marka Brkića i predstavnike centra za socijalnu skr, kao i predstavnika Grada Zagreba iz tog resora.


Načelnik Mustapić upoznao je sudionike sastanka s razlozima formiranja tima, a to je prevencija vršnjačkog nasilja, ali i drugih ugroza mladih te dobi. Predstavnici policije i nadalje će kao i do sad dolaziti u škole ukoliko to bude moguće i učenicima, primjereno njihovoj dobi, držati predavanja o sigurnom ponašanju u prometu, te o izbjegavanju rizičnih ponašanja.


Ravnatelji su upozorili načelnika na mogućnosti nastavka škole na daljinu na jesen, što će ovisiti o epidemiološkim prilikama. Također informirali s načelnika i neprimjerenim ponašanjima oko škole u vrijeme kada nema nastave, posebice u večernjim i noćnim satima.


Načelnik Mustapić obećao je u skladu s mogućnostima povećati broj ophodnji u zoni škola.


Zaključak je da se prenese ideja o elektroničkom obliku komunikacije policije i učenika na višu razinu kako bi se možda stvorila mobitel aplikacija (što danas mladi jako rado koriste) komunikacije policije prema mladima i obrnuto, u cilju sprječavanja neželjenih ponašanja.


Create Account