Školski Božićni sajam u OŠ Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2018. 14:55:30
Školski Božićni sajam u OŠ Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Osnovnoj školi Sesvete u petak je održan božići sajam koje su priredili učenici, njihovi roditelji i učitelji.


Oni koji su prvi puta posjetili ovaj krasan događaj koji se pred kraj godine organizira u predvorju i hodnicima škole, bili su nemalo zatečeni njegovom veličinom i masovnim odazivom posjetitelja. Vjerujem da nećemo pretjerati ako kažemo da je to doista bio pravi božićni sajam koji je na pedesetak štandova (klupa) ponudio mnoge zanimljive proizvode i predmete. Prodavali su učenici božićne ukrase i čestitke koje su vlastoručno izradili, prodavali su se topli sendviči, hot dogovi, sokovi, raznovrsni kolači, pekle su se palačinke no bilo je i pravih originalnih proizvoda OPG-ova čiji su članovi upravo učenici ove sesvetske škole.


"Danas imamo izvanučioničku nastavu u sklopu građanskog odgoja. Vidite i sami kako su naši učenici ovdje svi u pogonu. Marljivo su izrađivali svoje predmete koje su ponudili ili su zajedno sa svojim roditeljima, ako imaju OPG ili kućnu radinost ponudili proizvode njihovih obitelji, a ne samo roditelji, nego i drugi naši sugrađani već su prepoznali naš božićni sajam i dolaze ovdje kupiti ono što im treba za kraj godine", kazala nam je stojeći uz  šest metarsku okićenu jelku u velikom školskom predvorju ravnateljica škole Katica Sesjak. Dodala je da su cijelu ovu priču organizirali članovi Vijeća roditelja, uz potporu škole ali i drugih. 


"Vidite ovo je ta prava škola za život u kojoj učenici aktivno sudjeluju, od ideje preko izrade predmeta do konačne njegove prodaje. Takve i slične stvari nam trebaju puno više negoli tipkanja po tabletima", zaključila je ravnateljica.


"Ovo je najbolja školska priča na ovu temu valjda u cijeloj Hrvatskoj, barem onoliko koliko je meni poznato. Gotovo je nevjerojatno kakva je ovdje postignuta pozitivna sinergija između škole kao institucije, roditelja i samih učenika, a što svake godine sve većim odazivom podržavaju i mnogi građani Sesveta", izjavio je zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota kojeg smo zatekli na ovom sajmu. 


A učenici, rekli bismo, za njih straha nema. Maleni trgovci od samog ulaza u školu, pa do sredine sajmišnog prostora uspjeli su autoru ovog članka isprazniti novčanik. Doduše, novinarski u kojem nije bilo baš previše toga, ali isplatilo se! Doista velike čestitke baš svima uključenima u ovaj projekt.


Create Account