Snijeg je pao diljem zemlje, najviše u Gospiću, a ima ga i u Prigorju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2019. 10:30:26
Snijeg je pao diljem zemlje, najviše u Gospiću, a ima ga i u Prigorju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prava zima konačno je stigla u cijelu našu zemlju. Snijeg je jučer i noćas napadao i na području Sesveta,a prema podacima DHMZ-a od jutros u sedam sati u Maksimiru ga ima 10-ak centimetara.



Snijeg je jučer i noćas pada i na sesvetskom području, no sve su prometnice očišćene i posipane solju i sipinom.  Iz Zagrebačkog holdinga kažu kako je zbog vremenskih uvjeta potreban dodatan oprez svih sudionika u prometu. "Sve ekipe Zimske službe djeluju prema potrebi, a prometnice se čiste prema prioritetima. Tramvajske linije prometuju redovito. Autobusne linije 216, 220 i 226 prometuju s odstupanjem od voznog reda", objavljeno je na njihovim stranicama.


Izmjena ima na autobusnim linijama 216, 276, 277 i 284, ali ne zbog snijega i zime, nego zbog radova

Autobusne linije 216 (Kvaternikov trg - Resnik - Ivanja Reka), 276 (Kvaternikov trg - Ivanja Reka - Dumovec), 277 (Sesvete - Ivanja Reka - Sesvetska Selnica) i 284 (Sesvete - Ivanja Reka) do 11. veljače prometuju izmijenjenim trasama zbog radova na autobusnom stajalištu na okretištu Ivanja Reka, iza društvenog doma.


Linija 216 prometuje redovnom trasom do raskrižja Ivanjorečke i Ulice Svetog Ivana, zatim skreće lijevo u Ulicu Svetog Ivana i nastavlja do okretišta Svetog Ivana D. Grubera. Privremeno obostrano stajalište nalazi se u Ulici Svetog Ivana, kod raskrižja s Ulicom Franje Kulmera. 


Na trasi linije 276, iz Dumovca prema gradu, stajalište na Ivanjorečkoj cesti privremeno je izmješteno kod kućnog broja 74.


Autobusi linija 277 i 28, u polascima do Ivanje Reke prometuju skraćeno, do okretišta Svetog Ivana D. Grubera.


Snijegu se najviše vesele djeca, ali i kućni ljubimci



HAK podsjeća vozače na potrebu korištenja zimske opreme, te sve sudionike u prometu mole za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.



Create Account