Stigla potvrda iz Grada: Na ovoj livadi izgradit će se u Dumovcu sportsko igralište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.1.2024. 13:05:53
Stigla potvrda iz Grada: Na ovoj livadi izgradit će se u Dumovcu sportsko igralište

Foto: Google

Nakon što je pod kraj prošle godine Grad kupio privatnu parcelu u naselju Dumovec u Bilogorskoj ulici, pokrenuta je procedura za izgradnju sportskog igrališta u tom naselju.



Dumovec je jedno od rijetkih sesvetskih naselja koje nema svoje sportsko igralište, pa je stoga bila opravdana dugogodišnja težnja mještana tog naselja za izgradnjom sportskih terena. Već niz godina pokušava se iznaći rješenje koje je konačno pronađeno, te je s vlasnikom voljnim za prodaju svoje parcele dogovoren posao o čemu smo nedavno i pisali.


GRAD NAPOKON KUPIO ZEMLJIŠTE ZA IZGRADNJU SPORTSKIH TERENA U DUMOVCU, SLIJEDI LI IZGRADNJA?


No, nakon kupnje parcele, mještani su pitali što dalje, sumnjajući da će nešto konkretno biti poduzeto. U tom smo smislu poslali upit u gradsku upravu, a pristigli odgovor objavljujemo u cijelosti:


"Projektna dokumentacija za izgradnju sportskog igrališta u Dumovcu izrađena je i kompletirana te nam predstoji ishođenje građevinske dozvole.

Nakon ishođenja dozvole, pokrenut će se postupak nabave za odabir izvođača i nakon što navedeni procesi budu gotovi, izvođač će biti uveden u posao te će se krenuti s radovima", odgovorili su nam iz gradske uprave.


Na mapi je isprekidanom žutom linijom označena  pretpostavljena pozicija budućeg sportskog igrališta u Dumovcu (Dumovečki lug)      (Mapa: ZG Geoportal)


Ako je suditi po dosadašnjem odnosno dugogodišnjem iskustvu s rokovima ostvarenja ovakvih projekata, a temeljem ovom odgovora, mogli bismo očekivati da će igralište biti izgrađeno i pušteno u funkciju negdje narednog proljeća, osim ako nas netko ne šokira s ranijom realizacijom ovog projekta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account