Stožer: U Zagrebu 6 novozaraženih koronavirusom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2020. 15:36:53
Stožer: U Zagrebu 6 novozaraženih koronavirusom

Foto: HINA CROPIX POOL Damir Krajač

U Zagrebu je na koronavirus tijekom ponedjeljka testirano 199 osoba, 16 ih je bilo pozitivno,  od čega je 6 novozareženih, a 10 su nanovo testirane osobe, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.



"U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 199 osoba, od toga je bilo 16 pozitivnih, 6 novozaraženih i 10 retestiranih. Ukupan broj zaraženih osoba u Zagrebu je 450 osoba", rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. 


Tijekom jučerašnjeg dana pruženo je 129 usluga psihološke pomoći građanima, a ukupno do sada 4516. 


Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava izvijestio je da se u Studentskom domu Cvjetno naselje trenutno nalaze 484 osobe kojima su u potresu stradali domovi.


"Broj korisnika smanjen je za 30-tak. Riječ je o osobama kojima su statičari pregledali domove i označili ih useljivima", kazao je Penava.


U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano je 10 osoba koje su kršile mjere samoizolacije.


"Podnesena je i kaznena prijava za širenje i prenošenje zarazne bolesti. Mlađa žena s područja Novog Zagreba napustila je svoje mjesto stanovanja, iako je bila pozitivna na koronavirus i bila joj je određena mjera liječenja u kući", izvijestio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.


Policija je podnijela i dva optužna prijedloga za izmišljanje i širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građanama. Dvije osobe, izvijestio je, na javnim su mjestima izjavljivale da su pozitivne na koronavirus, iako to nisu bile. 


Bandić:  Nije moje da se bavim čija je rodbina u bilo kojoj stranci


Mediji su izvijestili kako je Grad Zagreb za isporučitelja građevinskog materijala koji se dijeli građanima za sanaciju posljedica potresa, odabrao i tvrtku "Graditeljstvo Pave Vukelić", čiji je osnivač član Stranke rada i solidarnosti Pave Vukelić, a direktor njegov sin. 


"Nije moje da se time bavim, a još manje da idem gledati tko je od tih 15-20 dobavljača, od njihove rodbine, u bilo kojoj stranci, pa ni u Stranci rada i solidarnosti. Tim principom nije vođen ni Ured za javnu nabavu niti Ured za mjesnu samoupravu”, kazao je gradonačelnik Bandić. 


Renata Šimon izjavila je kako je nabava građevinskog materijala provedena žurnim postupkom, prikupljanjem ponuda od gospodarskih subjekata koji se bave tom vrstom djelatnosti.


"Poseban uvjet, s obzirom na žurnost, bio je da ponuditelji ponude dostave u roku od 24 sata i da su u mogućnosti isporučiti količinu materijala u roku od 48 sati od zaprimanja narudžbenice", kazala je Šimon iz ureda za mjesnu samoupravu, dodavši da taj ured nema podatke o članstvima osoba u strankama. 


(Hina) 


Create Account